Antena Căutare

Din ce se face, de fapt, cozonacul roz. Desertul a devenit celebru în mediul online

Un nou desert a început să facă furori în mediul online, chiar înainte de Paște. Cozonacul roz este un preparat pe care tot mai multe gospodine se gândesc să-l pună pe masa festivă pe 20 aprilie 2025.

Un nou desert a început să facă furori în mediul online, chiar înainte de Paște | Captură TikTok și YouTube

Cozonacul roz a devenit, în ultimele săptămâni, un adevărat fenomen pe rețelele sociale, unde a cucerit internauții cu aspectul său delicios. În plus, preparatul a stârnit și o mare curiozitate în rândul oamenilor. Mulți s-au întrebat care sunt pașii de pregătire a acestuia.

Desertul inedit, cu o nuanță intensă de roz ce pare desprinsă dintr-o poveste, a reușit să atragă atenția pasionaților de gastronomie, cofetarilor și gospodinelor din toată lumea, care își doresc să-l includă în meniul de sărbătoare sau la ocazii speciale.

Citește și: Un lanț mare de magazine din România oferă vouchere de Paște clienților. Cum pot beneficia și la ce sume se ridică

Fie că este tăiat în felii perfecte, decorat cu flori comestibile sau așezat pe platouri elegante, cozonacul roz este o apariție de senzație pe masa de Paște. Culoarea intensă de roz este un detaliu care îl face cu adevărat special.

Articolul continuă după reclamă

Este imposibil ca acest preparat deosebit să nu fie remarcat în vitrina unei cofetării sau pe masa de Paște. Un lucru este cert, acest desert va încânta papilele gustative ale invitaților încă de la prima mușcătură.

Rețetă de cozonac roz pentru Paște. Desertul a devenit celebru în mediul online

În spatele cozonacului roz se ascunde multe secrete pe care gospodinele încă nu le știu legate despre ingrediente și modul de preparare. Iată cât de simplu se realizează acest desert, cu doar câteva elemente din bucătărie.

Ingrediente rețetă cozonac roz

• 1 kg de făină;

• 200 ml de lapte călduț;

• 100 grame de unt;

• 50 de grame de maia;

• 200 ml de apă;

• coajă de lămâie sau de portocală;

• Sare;

• Vanilie sau esență de vanilie;

• Cinci gălbenușuri de ou;

• 150 – 200 g de zahăr;

• 100 g de migdale coapte pentru umplutură;

• cinci linguri de pastă de fistic și ciocolată;

• 400 de grame de piure de zmeură, conform click.ro.

Mod de preparare cozonac roz

Se amestecă gălbenușurile cu zahăr și puțină sare până se obține o compoziție omogenă. Apoi, peste făină se pune maia sau drojdie, coaja de lămâie și de portocală, gălbenușurile, esența de vanilie, lapte cald, unt și piure de zmeură. Aluatul se frământă câteva minute și se ladă la dospit pentru jumătate de oră. Este indicat să se lase la frigider peste noapte, se arată în rețeta făcută de Ella Cooking.

Citește și: Cât costă 10 ouă vopsite cu o săptămână înainte de Paște. Termenul de valabilitate a ridicat semne de întrebare

Se întinde foarte bine aluatul pe masa de lucru, se adaugă ciocolată într-o parte a cozonacului, iar în cealaltă se pasta de fistic și migdale. Se lasă la dospit 2 ore în tavă, se dă cu ou și se pune la cuptor timp de 20 de minute, la 170 de grade Celsius, după care se schimbă la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.

Pentru cei care își doresc o intensitate mai mare a culorii, aceștia pot realiza o glazură de zmeură sau căpșuni în care să fie acoperit cozonacul. Aceasta poate pregătită în bucătărie sau cumpărată. Se pune peste desert atunci când s-a răcit. Poftă bună!

Prăjituri de post fără coacere. Ce poți pregăti simplu și rapid... Rețetă de ouă umplute pentru Paște. Secretul pentru un aperitiv gustos pe masa de sărbătoare...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x