Vlăduț, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani, ne recomandă o rețetă de ficăței la cuptor, condimentați cu oregano și serviți în niște coșulețe interesante din foietaj, umplute cu un sos delicios.
Rețeta Ficăței de pui la cuptor serviți în coșulețe de foietaj umplute cu un sos delicios - Ingrediente:
- 1 kg ficăței de pui
- sare și piper
- oregano
- boia de ardei
- 3-4 căței de usturoi
- 1 l lapte
- Pentru garnitură:
- 500 g cartofi noi
- 250 g cremă de smântână
- 2-3 căței de usturoi
- 800 g aluat foietaj
- gălbenuș de ou
Citește și: Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi
Rețeta Ficăței de pui la cuptor serviți în coșulețe de foietaj umplute cu un sos delicios - Mod de preparare
Ficățeii se țin în lapte 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg bine, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se condimentează cu sare, piper, usturoi și oregano. Se dau la cuptor la temperatură medie până se rumenesc.
Citește și: Rețeta Rețeta celor mai gustoși ficăței de pui cu gogoșari în sos de roșii
Aluatul foietaj se întinde și se decupează din el rondele de 5 cm diametru. Jumătate din rondele se mai decupează odată, lăsând margini de 2 cm. Din rondelele întregi de aluat și cele cu gaură se realizează niște coșulețe( renumitele Vol au Vent) care se ung cu gălbenuș de ou atât la bază, unde se lipesc, cât și deasupra. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade, sau până se rumenesc.
Citește și: Beneficiile consumului de oregano. Condimentul care schimbă gustul preparatelor tale
Cartofii se fierb în apă cu sare și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu crema de smântână și usturoi pisat.
Cu ajutorul unui posh se umlpu coșulețele de foietaj cu piureul de cartofi, iar deasupra se vor așeza ficățeii de pui.
Ce ar trebui să conțină un borcan cu murături bio?... Salată de toamnă cu fructe și andive. Rețetă de salată asortată plină de savoare și vitamine...