Antena Căutare

Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere. Un preparat de toamnă delicios

Din vrăbioară de vită, fragedă și gustoasă și o selecție de ingrediente din bogățiile toamnei, de prin grădină și livadă, putem prepara o rețetă perfectă pentru mesele principale ale zilei: Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere.

Galerie
Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere

Din vrăbioară de vită, fragedă și gustoasă și o selecție de ingrediente din bogățiile toamnei, de prin grădină și livadă, putem prepara o rețetă perfectă pentru mesele principale ale zilei: Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere.

Chiar dacă par multe ingrediente, acestea se combină perfect în farfurie, într-un gust extrem de armonios, pentru orice pofticios.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere:


Articolul continuă după reclamă
  • 2 kg vrăbioară de vită
  • sare și piper
  • cimbru
  • 1 kg sfeclă roșie
  • 1 kg cartofi dulci
  • 500 g păstârnac
  • 500 g baby spanac
  • 2-3 pere
  • frunze de busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 150 g arahide
  • 200 g smântână

Cum preparăm rețeta Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere?

Vrăbioara de vită se condimentează cu sare și piper și se rumenește pe grill, sau într-o tigaie antiaderentă, ușor unsă cu puțin ulei de măsline, până capătă o crustă.

Peste acea crustă se presară puțin cimbru, apoi carnea se așează în tava unsă cu ulei de măsline, pe un pat din felii longitudinale de păstârnac.

Se lasă să se prepare la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la temperatură medie, urmărind să rămână roze în interior.

Tot la cuptor se prepară și sfecla roșie, iar cartofii dulci se curăță, se toacă în cuburi și se fierb în apă clocotită cu sare.

Spanacul se fierbe, de asemeni, în apă clocotită cu sare și un praf de bicarbonat, pentru a-i intensifica culoarea.

Cum preparăm sos de sfeclă roșie cu pere?

Din smântână, păstârnacul de sub carne, câteva cuburi de sfeclă coaptă, pere și puțin sos de la carne, se prepară, în blender, un sos cu care se glazurează friptura de vită, dar și cartofii, în timpul servirii. Se pot adăuga și câteva frunze de busuioc pentru prospețime.

Citește și: Rețetă de colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie

Friptura de vită se va felia subțire și se va servi alături de toate celelalte preparate, felii de pere și arahide coapte.

Totul se decorează cu pătrunjel verde și frunze de busuioc.

Va rezulta o nebunie-n farfurie, o armonie de culori vesele și frumoase, ca de toamnă.

Spor la preparat rețeta Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere și poftă bună la savurat!

Rețete de dulceață și compot de struguri ca la Saschiz...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x