O cupa de gelato traditionala contine lapte in proportie de cel putin 60% si are o cantitate mai mica de grasimi, respectiv un procent cuprins Intre 6 si 10%, comparativ cu 8 si 20%, in cazul celei industriale. O alta diferenta majora intre gelato si inghetata este cantitatea mai mica de aer incorporat, in timpul fabricatiei, cel mult 35% aer fata de minimul de 70% din inghetata produsa industrial. Pe urma, gelato nu are emulgatori, deci se topeste mai repede - un motiv in plus sa fie savurata mai rapid. Spre deosebire de gelato, inghetata contine lapte praf, esente si arome. La gelato, singurul ingredient dulce acceptat ramane zaharul din fruct.
Wasabi si Popcorn, doua arome de gelato, se gasesc in Centrul Vechi
Una din cele mai populare gelaterii din Centrul Vechi ofera 14 arome inedite, pornind de la „Ochi Migdalati”, pentru cea cu migdale, „Prunus” pentru cea din prune sau „Cananas”, pentru cea din ananas pana la gelato „Lipseste filmul”, din popcorn. Desi gusturile inedite au prins la clienti, cel mai bine se vinde sortimentul facut din mere de Voinesti. Preturile la Gelato Mio merg de la 4 lei pentru o cupa de 50 de grame, pana la 10 lei, pentru trei cupe.
“La Delicii” au permanent in vitrina 12 tipuri de gelato. Cea mai ceruta este cea din lavanda, dar la fel de apreciate au fost si cele cu aroma de caramel sarat, susan negru, ceai verde sau musetel. Pentru cei obisnuiti cu mancarurile iuti, gelato din wasabi le-a satisfacut toate asteptarile. La comanda, cei de la gelaterie ofera si o selectie de gusturi pentru diverse intolerante, cum ar fi gelato fara gluten sau gelato pentru cei care sufera de diabet. De asemenea, tot de aici clientii pot cumpara si deserturi de casa ori cocktailuri care au ca baza desertul italian.
Citeste despre cele mai bune gelaterii din lume si mai mult pe Income Magazine!
sursa foto: hepta.ro
Produsele organice - sanatoase sau nu? ...