- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Plăcinta cu dovleac este un desert delicios şi foarte apreciat, fiind preferat de multe persoane. Cu toate astea, gospodinele fac o anumită greşeală atunci când se apucă să o pregătească.
Este vorba despre faptul că plăcinta trebuie tăiată în bucăţi înainte de a fi băgată la cuptor, nu după ce este gata. Iată reţeta perfectă!
INGREDIENTE:
1 kg dovleac
6 linguri de zahăr
1 pachet foi de plăcintă
100 ml ulei
50 ml apă
2 linguri zahăr pudră
scorţişoară după gust
Învaţă să faci cea mai bună nuga! E gata în câteva minute şi ai nevoie de doar şapte ingrediente
MOD DE PREPARARE:
Se spală și se curăţă de coajă dovleacul. Se taie în bucăți potrivite care se rad pe răzătoarea mare. Se amestecă cu zahăr, scorțișoară și se împarte în două compoziţia. Se dă la o parte.
Se încălzește cuptorul la 180 grade. Se unge cu puțin ulei o tavă sau se pune hârtie de copt. Se pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt umezită și se unge cu ulei. Folosiți o pensulă de bucătărie sau o lingură. Se stropește foaia cu puțină apă și se așază cea de-a doua foaie. La fel, stropiți cu ulei și puțină apă. Procedați la fel și pentru următoarele două foi, după care adăugați jumătate din cantitatea de dovleac ras. Uniformizați. Se așează un alt rând de foi. Prima foaie care vine pusă peste umplutură se stropește doar cu ulei nu și cu apă, pentru că umplutura e destul de zemoasă (de la zahăr). Urmează apoi celelalte foi, în același mod, stropite fiecare cu ulei și apă. Se întinde cealaltă jumătate de umplutură și se acoperă cu ultimele foi, unse și stropite, potrivit voceatransilvaniei.ro.
Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei și se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuțit bine ascuțit în cuburi, așa crudă cum e, și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc. Se lasă 35-40 de minute sau până când se rumenește frumos.
Când se scoate, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să stea cam 10 minute. Se stropește apoi cu apă rece și se ține acoperită până se răcește complet.
Obişnuieşti să mănânci mămăligă cu brânză şi smântână? Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta... Ce trebuie să știi despre conopida murată! Ingredientul minune ce dă savoare legumelor conservate...