Antena Căutare

Gustare: Rețeta Tarta de batog afumat, ceapa verde si sofran

Cremoasa si cu multa branza, aceasta reteta este una delicioasa. Timp de preparare: 1 ora si 35 de minute. Pofta buna!

Ingrediente pentru Rețeta Tarta de batog afumat, ceapa verde si sofran:

500g aluat de tarta
faina normala pentru intins aluatul
2 fileuri de batog afumat (cam 500g)
1 lingura de unt
2 legaturi de ceapa verde, feliate fin
3 oua
300g de smantana grasa (sau 300ml de smantana pentru frisca)
1 lingurita mustar de Dijon
1 varf de cutit de sofran
1 mana de chives, tocate fin
85g de branza cheddar maturata sau Gruyère, data prin razatoare

Mod de preparare pentru Rețeta Tarta de batog afumat, ceapa verde si sofran:

1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, astfel incat sa incapa intr-o forma de tarta cu marginile ondulate si diametrul de 23cm. Se pune aluatul in forma, lasandu-l sa atarne din plin peste margini. Se acopera cu hartie de copt, se umple cu bile de copt si se pune pe o tava. Se coace 15 minute, pana ce aluatul devine deschis la culoare si e putin crocant. Se scot hartia de copt si bilele, apoi se da din nou la cuptor inca 10 minute, pana ce devine auriu.

Articolul continuă după reclamă

2. Se scot pielea si oasele, se farmiteaza batogul si se pune in tarta. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se calesc usor cepele verzi cam 3 minute sau pana se inmoaie, dar tot au o culoare verde. Se bat ouale, smantana, mustarul si sofranul intr-o cana mare, apoi se adauga chives si se condimenteaza cu sare si piper.

3. Se reduce temperatura cuptorului la 160° C/gaz 3. Se presara branza si cepele verzi peste peste, apoi se toarna deasupra amestecul de oua. Se coace tarta cam 50 de minute sau pana ce prinde o culoare usor aurie si este inchegata la mijloc. Se lasa la racit complet inainte de a se taia aluatul excedentar de pe margini. Se lasa tarta in forma ei pentru transport.

Poftă bună!


Foto: Good Food

Reteta zilei de post: Legume rumenite cu naut si sos de rosii... Gustare rapida: Rețeta Burgeri cu ton si porumb dulce...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x