Cu amestec de fasole albă și fasole roșie, cu multă ceapă roșie, caramelizată mai întâi la cuptor și cu adoratul ciolan afumat, va rezulta un adevărat răsfăț culinar de nerefuzat.
Iar cu o salată de murături alături, gustul va fi incontestabil de bun.
Iată ce ne trebuie pentru a prepara Rețeta Iahnie de fasole cu multă ceapă și ciolan afumat:
- 500 g fasole albă
- 500 g fasole roșie
- 1 kg ceapă roșie
- sare și piper
- ulei de măsline
- mult cimbru
- 1-2 linguri de zahăr brun
- pătrunjel verde
- ciolan de porc afumat și rotisat
Mod de preparare pentru Rețeta Iahnie de fasole cu multă ceapă și ciolan afumat
Pregătim mai întâi fasolea.
Fasolea, atât cea albă cât și cea roșie se pune la hidratat de seara până dimineața. A doua zi, se scurge apa, se clătește bine fasolea și se pune la fiert în apă cu puțin bicarbonat de sodiu. După ce fierbe 5-6 minute în clocote, se scurge apa și din nou se clătește fasolea.Se repetă procedeul, iar în a treia apă se lasă fasolea să fiarbă până este bine pătrunsă.
Se adaugă în apă și cimbru și 2 foi de dafin, dar și 1-2 cepe tocate mărunt. Ceapa va fierbe împreună cu fasolea și se vor întrepătrunde gusturile.
Citește și: Rețetă de fasole bătută cu legume trase la tigaie și scăldate într-un sos delicios
Între timp, se prepară și ceapa caramelizată.
Restul de ceapă roșie se curăță, se toacă julien și se pune într-o tavă de cuptor. Se amestecă bine cu ulei, sare, zahăr, piper și mult cimbru. Se dă tava cu ceapa la cuptor și se lasă la caramelizat aproximativ 30 de minute, timp în care se mai amestecă din când în când.
Cînd boabele de la cele două tipuri de fasole sunt bine pătrunse se adaugă în vas și ceapa caramelizată și se mai fierb împreună 10 minute, pentru a se întrepătrunde bine gusturile.
Citește și: Rețete tradiționale de 1 decembrie. Rețetă de fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun
Ciolanul de porc se rotisează, sau se poate fierbe împreună cu fasolea, după preferințe.
Se servește delicioasa Iahnie de fasole cu multă ceapă și ciolan afumat, alături de murăturile preferate.
Poftă bună!
Rețeta Spaetzle cu piept de rață și salată fructată... Rețetă din copilărie: Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui...