Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Produsele organice - sanatoase sau nu?

Mancare organica sau mancare conventionala? Aceasta este intrebarea. La care toata lumea medicala cauta un raspuns clar. Majoritatea cercetatorilor spuneau, pana acum, ca produsele organice sunt mai hranitoare. Americanii vin insa cu un studiu care arata cu totul altceva.

Specialistii au analizat aproximativ 250 de produse organice, iar concluzia ar putea sa spulbere absolut tot ceea ce s-a crezut pana acum despre aceste alimente.

"Oamenii au spus adesea ca mancarea organica e superioara celei conventionale si ca are mai multi nutrienti. Dar in acest moment nu avem o parere clara si intr-o singura directie a guvernelor sau autoritatilor in ceea ce priveste cele doua tipuri de hrana", a dezvaluit Sue Radd, doctor in nutritie la Universitatea Stanford.

Explicatia e simpla: nu exista studii clare care sa arate negru pe alb ca oamenii care consuma hrana organica traiesc mai mult decat ceilalti sau ca ii apara de anumite boli incurabile.

Asa ca cercetatorii americani au un singur sfat: daca vrem sa avem o viata cat mai putin expusa la boli, trebuie sa ne ferim de... pesticide. Si, nu in ultimul rand, sa mancam multe fructe si legume, organice sau nu.

Foto: meiguoxing.com

Recomandari