Din ce în ce mai multe persoane se plâng de faptul că produsele din comerţ sunt pline de aditivi, de chimicale şi tot felul de alte substanţe dăunătoare organismului, iar medicii trag un puternic semnal de alarmă. Acestea pot provoca boli extrem de grave, cancerul fiind cel mai comun
Sănătatea ne este pusă în pericol în fiecare zi, mai ales dacă nu ştim să ne ferim de produsele pline de chimicale. Unul dintre cele mai falsificate este untul. Iată cum îţi poţi da seama dacă este natural sau nu.
Untul este cel mai bine imitat de margarină pe bază de grăsimi hidrogenate, obţinute din uleiuri vegetale sau din grăsime de peste dezodorizată şi chiar cu untură de porc ori seu de vită.
Pentru a determina calitatea untului trebuie să faceţi un simplu test. Puneţi într-un pahar o bucăţică de unt şi turnaţi deasupra apă fierbinte. Amestecaţi untul în apă.
Dacă untul s-a topit, iar lichidul a devenit gălbui si nu sunt sedimente, atunci este natural. Dacă apar sedimente sau fulgii se ridică iar apa nu se colorează, atunci untul este contrafăcut cu margarină sau cu altceva.