Ingrediente pentru reteta Pastrav cu migdale si ardei gras:
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat in bucati
2 rosii mari, taiate grosier, sau o mana de rosii cherry, injumatatite
1 catel de usturoi, maruntit
1 lingura ulei de masline, plus extra pentru salata
1 lingura de otet balsamic
2 fileuri de pastrav, de aprox. 140g fiecare
2 linguri fulgi de migdale
felii groase de lamaie si frunze de rucola, pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Pastrav cu migdale si ardei gras:
1. Se incinge cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amesteca ardeiul, rosiile, usturoiul, uleiul si otetul, apoi se rastoarna intr-o tava si se dau la cuptor timp de 20 de minute.
2. Se adauga fileurile de peste, se presara migdalele si se mai tine tava la cuptor inca 10-15 minute, pana cand pastravul e copt si migdalele sunt rumenite. Se serveste cu felii de lamaie, care se storc peste peste, si cu salata din frunze de rucola.
Poftă bună!
Sursa: Good Food
Reteta zilei: Frittata vegetariana cu branza de capra... Desert: Rețeta Cafea cu inghetata...