Antena Căutare

Rețete de dulceață și compot de struguri ca la Saschiz

Strugurii, fructele-vedetă ale toamnei, sunt benefici pentru sănătate, consumați proaspeți, sub formă de suc, vin, stafide, compot, dar și sub formă de dulceață. Localitatea Saschiz din județul Mureș este recunoscută prin priceperea gospodinelor în a prepara rețete de dulceață și compot de struguri.

rețete de dulceață și compot de struguri
Dulceață și compot de struguri ca la Saschiz

Strugurii, fructele-vedetă ale toamnei, au mari beneficii pentru sănătate, consumați proaspeți, sub formă de suc, vin, stafide, compot, dar și sub formă de dulceață. Localitatea Saschiz din județul Mureș este recunoscută prin priceperea gospodinelor în a prepara rețete de dulceață și compot de struguri.

Din boabele de struguri moi și zemoase, gospodinele prepară o delicioasă dulceață de struguri, iar pe cele mai tari le folosesc la compot.

Citește și: Compot de piersici pentru iarnă

Rețetele sunt simple, trebuie ținut cont de cantitatea de zahăr necesară și de timpii de fierbere.

Pentru dulceața de struguri se folosesc cantități egale de struguri și zahăr.

Boabele de struguri, alese dintre cele mai zemoase se amestecă cu zahărul, apoi se fierb la foc mic aproximativ 3 ore. Neapărat se folosesc struguri special pentru dulceață, din cei fără semințe.

Citește și: Rețeta de compot de prune care îți va aminti de copilăria la bunici

Dulceața de struguri va avea gust diferit, în funcție de sortimentul de struguri.

Ca la orice rețetă de dulceață și dulceața de struguri se va pune fierbinte în borcanele sterilizate. Se închid borcanele ermetic și se împăturesc, lăsându-le să se răcească lent, pentru o conservare optimă.

Dulceața de struguri este delicioasă servită pe pâine tartinată cu unt, dar este și mai delicioasă alături de o friptură din carne de rață, sau de gâscă.

Citește și: Dulceață de smochine. Rețeta simplă și gustoasă ca la Svinița

Cum se prepară compot de struguri ca la Saschiz?

Pentru a pregăti compot de struguri ca la Saschiz, la un borcan de 400 gr umplut cu boabe de struguri se pun 3 lingurițe de zahăr și se completează cu apă de izvor. Se închid borcanele cu capacele din dotare și se pun la fiert în baie de apă, pentru 10 minute de la primul clocot. Se3 lasă borcanele cu compot de struguri în baia de apă până la răcirea lor completă.

Bogați în vitamine și minerale, strugurii scad riscul de cancer, ne detoxifică organismul și ameliorează durerile de cap.

Citește și: Compot de gutui pentru iarnă. Rețetă fără conservanți

Așadar, nu ezitați să pregătiți delicioasele rețete de dulceață și compot de struguri ca la Saschiz, care vor îmbogăți cămara și vor fi de mare utilitate în sezonul rece!

Rețetă de plăcintă în culorile toamnei: Plăcintă cu pere și ciocolată... Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere. Un preparat de toamnă delicios...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x