În cel de-al patrulea episod de BeautiFood, proiect susținut de Băcănia Faină, Chef Roxana Blenche a realizat unul dintre cele mai apetisante platouri cu bunătăți. Iată care sunt sfaturile ei și ce pași trebuie să urmăriți ca să vă iasă totul ca la carte... ca la cartea de bucate.
Roxana Blenche ne învață astăzi cum să pregătim un platou delicios, dar și aspectuos pentru prieteni. Atunci când vrei să bucuri prietenii cu un platou cu aperitive, când vin în vizită la tine pentru a sta la povești sau când vă uitați împreună la un film, ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a pregăti cel mai delicios platou.
Chiar și Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost de părere că Roxana Blenche face unele dintre cele mai frumoase farfurii din istoria emisiunii „Chefi la cuțite”, atunci când ea a fost concurentă.
Ingrediente pentru un platou tradițional pentru prieteni
-zacuscă de fasole
-humus
-fasole bătută
-hrean de casă
-dulceață de ceapă roșie
-muștar făcut în casă
-salată de toamnă
-tapenadă de măsline
-icre
-pate de casă
Toate aceste bunătăți sunt făcute de Roxana Blenche, cu excepția borcanului de zacuscă de fasole pe care a făcut-o mama ei.
În continuare mai avem nevoie de:
-brânzeturi maturate
-ceapă verde
-ridichi
-roșii
-ruladă din piept de porc umplută cu cârnați afumați
-ciolan de porc presat
-șuncă țărănească de porc
-kaiser afumat
Produsele sunt afumate cu lemn de fag, fiind delicioase, după rețetele folosite de bunicii Roxanei. Toate aceste produse le puteți găsi la Băcănia Faină.
Citește și: Roxana Blenche, plating de senzație cu brânzeturi și fructe, la BeautiFood, pe AntenaPlay
Cum a pregătit Roxana Blenche platoul tradițional pentru prieteni
Fosta concurentă Chefi la cuțite a decis să pregătească o singură farfurie pentru un prieteni, drept exemplu, în stil minimalist.
Atunci când tăia rulada de porc, Roxana a decis să ne spună povestea produsului.
“Am zis către unul din chefii mei ‘Hai să-ți aduc să guști slănina, caltaboșu, cârnații făcuți de maică-mea să vezi ce bun e’. (…) I-am dus să guste, iar prima reacție a fost ‘Când poate să vină mama ta la București?’”.
Pentru că le-a plăcut foarte mult chefilor mâncarea pregătită de mama ei, Roxana a sunat-o și a chemat-o la București ca să gătească pentru ei.
“Și așa a luat naștere rulada asta de porc cu cârnați afumați”, spune Roxana.
Pe platou a aranjat câteva cuburi de ruladă. Apoi, Roxana a luat o felie de mușchi file afumat, l-a răsucit și l-a așezat între cuburi.
Între timp, Chef Roxana a explicat că produsele afumate de la Băcănia Faină nu sunt injectate cu apă și sare.
“La noi sunt efectiv naturale, tradiționale. Le ținem în sare, din sare le ducem la afumat. Din cauza asta căpătăm textura asta”, a explicat Roxana.
Citește și: Roxana Blenche, plating de senzație pentru o rețetă specială de papanași, la BeautiFood, pe AntenaPlay
Pe același platou, chef Roxana a adăugat felii de kaiser, salam și șuncă țărănească. Apoi a tăiat câteva cuburi de brânză și le-a așezat în linie.
“Acum punem hrean în trei puncte, muștar de casă, dulceață de ceapă, tapenadă de măslinie”, spune Roxana.
Toate acestea au fost așezate sporadic, în puncte.
Roxana a adăufat și salată de icre de crap și pate de casă, pentru un plus de savoare.
La final se obține un platou tradițional fine dining, după ce se adaugă și legumele. Ridichiile se taie în felii subțiri și se așează în farfurie și apoi și cozile de ceapă verde. Roșiile cherry se taie în patru și se așează și ele ăe farfurie.