Căutare Live

Roxana Blenche, plating de senzație cu mai multe tipuri de piure, la BeautiFood, pe AntenaPlay

În cel de-al optulea episod de BeautiFood, emisiune disponibilă pe AntenaPlay, Chef Roxana Blenche a făcut senzație cu un plating senzațional cu aranjarea piureurilor în farfurie.

În cel de-al optulea episod de BeautiFood, emisiune disponibilă pe AntenaPlay, Chef Roxana Blenche a făcut senzație cu un plating senzațional cu aranjarea piureurilor în farfurie.

Antena 1

În episodul de astăzi din BeautiFood, Chef Roxana ne arată ce a învățat la cursurile de bucătari despre aranjarea piureului în farfurie. Chiar dacă poate părea simplu, tehnicile sunt multiple și e nevoie de multă atenție și răbdare pentru a obține un rezultat pe măsură.

Rețetă de piure de rădăcinoase albe

Ingrediente

-păstârnac

-țelină

-lapte

-unt

-sare

Mod de preparare

Păstrânacul se taie în cuburi, la fel și țelină. Se așează într-o tigaie și se adaugă laptele, un praf de sare și se lasă la fiert într-un vas.

Citește și: Roxana Blenche, plating de senzație pentru o tocăniță de porc cu ciuperci uscate, la BeautiFood, pe AntenaPlay

După ce legumele au fiert în lapte, se pun într-un blender, se adaugă 50 gr unt și se blendează până se obține un piure fin. Treptat, dacă piureul nu e suficient de moale sau e ațos, puteți adăuga parte din laptele în care au fiert legumele.

Tehnici de aranjare a piureului în farfurie

Prima tehnică pe care ne-a arătat-o Chef Roxana Blenche a fost splash-ul. Se ia o lingură de piure și se așează în centrul farfuriei, iar apoi cu dosul lingurei se lovește grămada de piure și astfel, se obține o pată. Cartea se va așeza în centrul splash-ului.

Cea de-a doua tehnică este pană. Se ia o lingură de piure, se așează în farfurie, iar cu dosul lingurei se fac un semicerc. Piureul mai poate fi așezat și într-o linie dreaptă, pentru un aspect mai geometric, ajutându-ne tot de lingură.

O altă tehnică de aranjare a piureului este cu ajutorul unei linguri și a unui cuțit. Cu lingura se așează piureul în farfurie, iar cu ajutorul unui cuțit se întinde perfect pe suprafața farfuriei.

Fine dining-ul înseamnă că porțiile trebuie să fie mici. Apoi Roxana Blenche ne-a mai arătat o tehnică, cu piureul pus într-un posh, facem centrifugă și apoi se taie vârful. Astfel, din poș se apasă piureul și se aranjează pe farfurie circular ca un tub. O altă tehnică este cea în care piureul e ca o dantelă.

Citește și: Roxana Blenche, plating de senzație pentru un muschiuleț de porc cu garnitură de legume, la BeautiFood, pe AntenaPlay

Despre Beautifood cu Roxana Blenche, la Antenaplay

Roxana Blenche, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, te invită să urmărești „Beautifood”, cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.

În fiecare duminică ai un nou episod din „Beautifood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!

De asemenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.

Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de...
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2022. Balanțele sunt cu gândul la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2022 spune că nativii din zodiac au în față o zi cu multe...
Parteneri
Ce înseamnă dacă te trezești la 3 dimineața. Află ce mesaje îți transmite corpul tău
Catine.ro
Ultimele știri
x