Pentru că este sezonul vinetelor și acum au gustul optim, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune o rețetă de vinete grecești cu măsline verzi, pastă de măsline verzi, ardei copți, migdale, iaurt grecesc și branză feta, foarte gustoasă și ușor de preparat.
Rețeta Salată grecească de vinete - Ingrediente:
- vinete
- măsline verzi
- pastă de măsline verzi
- ardei copți
- migdale
- iaurt grecesc
- brânză feta
- ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
Rețeta de Salată grecească de vinete - Mod de preparare
Vinetele se coc pe grătar, ca pentru salata clasică de vinete, dar se curăță cu grijă, pâstând coaja pentru a asambla salata de vinete în ea.
Se amestecă vinetele scurse și tocate mărunt cu iaurtul, de asemeni scurs, astfel se vor deschide la culoare.
Citește și: Vinete turcești. Rețetă de vinete cu sos picant de roșii și ardei
Se adaugă pastă de măsline, ardei copți, tocați mărunt, bucăți mici de brânză feta și migdale tocate grosier.
Usturoiul se curăță și se pisează, apoi se freacă cu ulei de măsline și se adaugă în salata de vinete.
Dacă mai pregătim și niște lipii la tigaie, sau pe o plită încinsă, deliciul va fi maxim.
Citește și: Cea mai gustoasă Salată de vinete orientală - Baba Ganoush
Spor la preparat rețeta de salată grecească de vinete, mai gustoasă și mai consistentă și poftă bună!