Ingrediente:
- o bucata de somon
- cateva rosii cherry
- o jumatate de portocala
- o ceapa verde
- doua frunze salvie
- cateva boabe de piper zdrobite
- putin ulei
Preparare: Am tamponat pestele cu un prosop din hartie. Trebuia sa scap de umezeala de la suprafata ca sa nu ma trezesc stropit din tigaie. As fi procedat la fel si daca puneam pestele pe grill, umezeala l-ar fi facut sa adere la gratar si s-ar fi putut rupe.
Nu puteam sa las pestele singur. Am cules din frigider cateva rosii cherry, o jumatate de portocala, o ceapa verde, doua frunze de salvie. Am mai pus si cateva boabe de piper pe care le-am zdrobit inainte.
Pasul urmator: Am pus o tigaie pe foc. In ea am pus foarte putin ulei. Am fript pestele si legumele impreuna. Pestele a stat doua minute pe o parte, doua pe cealalta, nu are nevoie de mai mult timp pe foc. Somonul facut corect e acela care ramane roz la interior. E mai bine sa nu fie patruns de tot, i se simte gustul mai intens.
Nu-i musai sa folositi salvie, eu am pus pentru ca aveam. Pestele in sine e foarte gustos, are nevoie doar de sare si piper pentru a-si etala mai bine aroma, alte mirodenii sunt doar mofturi pe care ti le satisfaci daca ai posibilitatea.
Descoperiti mai multe retete ale maestrului Adi Hadean, in revista Felicia
foto: lafemmecooks.com
Retete chiliene - Arollado de chancho (Rulou de porc)...