Prăjitura tiramisu este preferată de gospodine pentru că este ușor de pregătit și este extrem de gustoasă. Poate fi pregătită în multe variante pentru cei mici și cei mari. Deși cafeaua, îi dă un gust special, desertul poate fi adaptat și este la fel de bun și fără acest ingredient.
Această versiune este cel mai ușor de pregătit și ouăle sunt excluse de pe listă în acest caz.
Ingrediente:
1 pachet (500 g) pișcoturi
500 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
5 linguri rase zahăr pudră
esență de vanilie
Ingrediente pentru sirop:
cca 500 ml apă
250 g zahăr
esență de migdale
Cum se prepară rețeta originală de tiramisu fără cafea:
Bate mascarpone cu smântâna pentru frișcă (prima la temperatură camerei, cea de-a două cât mai rece), până obții o cremă. Încorporează vanilia și zahărul pudra, apoi mai mixează pentru 1-2 minute.
Pune apa cu zahărul la foc mediu și amestecă până când zahărul se dizolvă. Când siropul stă să dea în clocot, ia-l de pe foc.
Însiropează pișcoturile pe rând și așază-le pe o tavă îngustă. Deasupra pune 1/3 sau 1/2 din cremă, în funcție de cât e de mare tavă și deci, de câte rânduri de pișcoturi vei crea.
Ultimul strat de cremă poate fi întins cu o spatulă, că și celelalte, sau poate fi format cu un pos. Presară cacao deasupra și dă Tiramisu la frigider minimum o oră.
Sursa: www.retetepractice.ro
Rețeta originală de tiramisu. Pune whiskey în prăjitură și va deveni preferata ta... Piept de pui crispy exact ca la restaurant. Rețeta care se pregătește în 30 de minute...