Pastrarea fainii
Faina se depoziteaza intr-o incapere racoroasa, bine aerisita. In fiecare luna se cerne si se zvanta. La umiditate, faina devine ranceda; nici caldura nu-i prieste - devine amara si capata un miros neplacut. Faina care are un grad marit de umiditate da senzatia de rece atunci cand pui mana in ea.
Aceasta este prima pe care o vei folosi, altfel ea se va altera foarte repede. Faina pentru aluat se cerne in prealabil de cateva ori, apoi se plamadeste. Prin cernere, faina se imbogateste cu oxigen, ceea ce face aluatul sa devina pufos si rafinat. Ca sa nu faca viermi si gargarite, se va pune in ea cate un catel de usturoi.
Secretele... ciupercilor
Adauga in apa in care speli ciupercile doua linguri de zeama de lamaie; ciupercile se vor curata foarte usor, iar mancarea va avea un gust deosebit.
Daca le vei culege cu tot cu radacina, ciupercile nu vor mai creste a doua oara in locul respectiv. Taie piciorul ciupercii la un centimetru distanta fata de sol. Nu arunca piciorusele ciupercilor; pastreaza-le in congelator pentru a le folosi la prepararea sosurilor sau la spaghete.
Cimbrul - multiple foloase
Cimbrul este o planta aromatica de baza in bucatarie. Este folosit mai ales in mancarea de fasole, cea de linte, dar si la prepararea carnii de vanat. Cimbrul se pune in sosul pe care il vei adauga peste paste, peste fasole, mazare si pastai.
Da un gust special mancarurilor cu rosii, ceapa, castraveti, morcovi, vinete, ciuperci, asparagus, broccoli, ardei, cartofi, spanac, porumb, orez etc. Carnea de porc, de pui sau de miel capata un gust deosebit daca este condimentata cu cimbru, insotit de piper si sare. Frunze si tulpini intregi de cimbru se pun in borcanele in care gospodinele mureaza varza si castravetii.
Aflas mai multe sfaturi in revista Felicia
foto: www.wycr-fm.com
Top 5 cele mai ciudate preparate din lume... Inghetata de casa: 3 retete simple si de efect...