Live acumFilm: Alba ca Zapada si cei sapte pitici
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cum ajungi în echipa națională de FIFA?

Te consideri as la jocul FIFA? Dacă așa stau lucrurile, ți-ar plăcea să faci parte în echipa națională de FIFA? Prima șansă pe care o ai ca să ajungi în echipa națională de FIFA este să te înscrii la un turneu de FIFA, care va avea loc online, duminică, 2 decembrie.

Te consideri as la jocul FIFA? Dacă așa stau lucrurile, ți-ar plăcea să faci parte în echipa națională de FIFA? Prima șansă pe care o ai ca să ajungi în echipa națională de FIFA este să te înscrii la un turneu de FIFA, care va avea loc online, duminică, 2 decembrie. La turneu te înscrii pe ESL Play, cea mai importantă platformă de eSports din întreaga lume. Dacă o să reușești ca, la finalul turneului, să te clasezi pe unul dintre primele patru locuri, o să te califici într-o altă competiție de FIFA, care va avea loc pe 8-9 decembrie, în cadrul Bucharest Gaming Week, un eveniment care aduce împreună pasionații de eSports, gamerii dedicați și cele mai importante studiouri dezvoltatoare de jocuri din România. Bucharest Gaming Week, eveniment aflat la a doua ediție, se va desfășura între 4 și 9 decembrie, la Romexpo, în București. Prima ediție a Bucharest Gaming Week a avut loc la începutul lui 2018.

Primii participanți ai naționalei de FIFA vor fi anunțati pe 9 decembrie (H2)

Cei mai buni patru jucători din competiția de FIFA de la Bucharest Gaming Week vor fi primii jucători selectați să facă parte din echipa națională de FIFA. Echipa națională de FIFA este un proiect al Federației Române de Fotbal (FRF). Echipa de FIFA a României va participa, după înființare, la diverse competiții amicale și oficiale, unde se va înfrunta cu reprezentative FIFA din alte țări. „Vrem să punem bazele unei echipe naționale de FIFA, care să fie sub umbrela FRF. Adică să avem echipament, cantonament, deplasări și meciuri. În acest moment, nu există o competiție între echipele naționale de FIFA”, a declarat Marius Radu, organizator al Bucharest Business Week, într-un interviu acordat FRF TV, canalul oficial de fotbal al FRF.

Cei 16 jucători de FIFA care se vor înfrunta la Bucharest Gaming Week vor fi aleși în urma rezultatelor obținute la patru turnee de calificare desfășurate pe ESL Play. Meciurile din turnee se joacă pe console PlayStation. Trei dintre turneele respective deja au avut loc, iar ultimul se va desfășura pe 2 decembrie. Vârsta minimă pentru înscrierea la ultimul turneu de calificare este 16 ani. Cel mai bine patru clasați din fiecare turneu FIFA de calificare vor participa la marea finală offline, din cadrul Bucharest Gaming Week. -> Consultă Regulamentul pentru înscrierea în ultimul de turneu FIFA de calificare. Media Galaxy, cel mai mare retailer de electronice și electrocasnice din România, va juca un rol extrem de important în finala competiției de FIFA de la Bucharest Gaming Week. Compania va pune la dispoziția organizatorilor turneului de FIFA zece TV-uri cu diagonala de 80 de centimetri (cm), patru display-uri cu diagonala de 160 de cm, zece console PS4 și 12 gamepaduri PS4 suplimentare.

Cei mai buni jucători de FIFA de la Bucharest Gaming Week vor fi recompensați cu premii în bani în valoare totală de 2.000 de euro, precum și cu echipamente ale naționalei de fotbal, puse la dispoziție de FRF. Totodată, cei mai buni jucători de FIFA de la Bucharest Gaming Week vor primi televizoare, console și alte gadget-uri pentru gaming.

În afara concursului de FIFA, la Bucharest Gaming Week vor avea loc alte trei turnee majore de jocuri:

- Counter-Strike: Global Offensive Invitational (cu premii totale de 50.000 de euro);

- Southeast Europe Championship Counter-Strike: Global Offensive, Season VIII (cu premii totale de 5.000 de euro);

- marea finală pentru Liga României de PlayerUnknown’s Battlegrounds, sezonul al doilea.

Vizitatorii prezenți la standurile din cadrul Bucharest Gaming Week vor putea să încerce mai multe jocuri, printre care Playerunknown’s Battlegrounds, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, FIFA19, Fortnite, Minecraft, Battlefield V, Gran Turismo și Guitar Hero.

La eveniment, vizitatorii vor putea interacționa și cu reprezentanții celor mai mari producători de gaming din România. În prezent, în România sunt active 80 de studiouri care dezvoltă jocuri video, potrivit unui studiu din 2018 al organizației Romanian Game Developers Association (RGDA). Analiza RGDA a evidențiat că afacerile cumulate ale tuturor dezvoltatorilor de jocuri din România au atins 632 de milioane de lei în 2017, în creștere cu 11,6% față de valoarea din 2016. De asemenea, studiul RGDA a mai arătat că 50 dintre cele 80 de studiouri de jocuri din România se află în București. Alte orașe cu o prezență semnificativă a industriei de gaming sunt Brașov, Cluj, Craiova, Iași și Timișoara. În total, cele 80 de studiouri de jocuri au 6.000 de angajați pe piața locală.

Biletele la Bucharest Gaming Week pot fi cumpărate de pe www.arcub.ro, www.bilet.ro, www.entertix.ro și myticket.ro, dar și din magazinele partenere ale acestora sau de la casa de bilete ARCUB din București, strada Lipscani 84-90.