iPhone 12 are o tăblie misterioasă. Ce înseamnă și la ce folosește

Iphone 12 a aprins imaginația utilizatorilor încă de la primele prototipuri, ce au apărut pe Internet la începutul anului. Fanii s-au întrebat ce rol are tăblia ovală din lateralul smartphone-ului și, acum, rolul formei neobișnuite a fost dezvăluit.

Forma ovală a noului iPhone 12, ce se află pe aceeași latura ca butonul folosit pentru a închide telefonul și pentru a accesa Siri, a aprins imaginația utilizatorilor de când a fost observată, scrie Forbes.

Inițial, unii au crezut că e un Smart Connector, similar cu cel de pe lateralul iPad Pro. Alte sugestii au inclus o deschidere pentru cartela sim sau o nouă modalitate de a încărca iPhone-ul.

După prezentarea oficială a noului iPhone 12, fanii au aflat ce reprezintă forma bizară, de fapt.

La ce folosește forma ovală bizară a noului iPhone 12

Tăblia ovală e, de fapt, o antena 5G. Mai exact, tăblia a fost creată pentru tipul 5G ultra-rapid cunoscut sub denumirea de mmWave, folosit mai ales pe distanțe scurte.

Acest tip de 5G e foarte slab pe distanțe lungi, așa că nu e de mirare că Apple a încercat să introducă un element ce poate ajuta utilizatorii să prindă semnal pe arii mai mari.

În acest moment, 5G mmWave e disponibil doar pe iPhone-urile din SUA. Alte țări folosesc frecvențe 5G mai puțin rapide, dar mai sigure pe distanțe lungi.

Potrivit Forbes, pentru că Apple nu ar construi un component iPhone ce nu poate fi folosit în toate piețele, vor fi lansate două versiuni ale smartphone-ului - unul cu tăblie, unul fără. Toate iPhone-urile vândute în afara SUA vor fi produse fără tăblia ovală și vor avea, în schimb, o latură simplă.

Ultimele știri