Afla adevarul despre cele mai importante mituri legate de pilates!

Pilatesul este o modalitate de a face sport care te ajuta sa mentii un stil de viata activ si sanatos. La fel ca si yoga, si pilatesul este inconjurat de mituri.

Huffington post a identificat cele mai raspandite mituri despre pilates si a descoperit care sunt adevarate si care sunt departe de realitate.

1.Este o metoda buna de a slabi. Pilatesul are o serie de beneficii importante, dar slabirea nu este unul dintre ele. Pilatesul nu influenteaza foarte mult greutatea corporala si nici nu te ajuta sa scapi de grasimi. Este insa o metoda buna de deveni mai flexibila si nu influenteaza aspectul corpului nici dupa luni bune de antrenament.

2.Te face mai puternica. Daca practici pilates vei avea cu siguranta o musculatura abdominala mai puternica. Si muschii din zona lombara se vor tonifia. Totusi, majoritatea exercitiilor de pilates, care se fac pe saltea, nu te ajuta sa iti intaresti decat aceste doua zone musculare. Daca vrei ca intreg corpul sa devina mai rezistent, trebuie sa alegi alta forma de miscare.

3.Este numai pentru femei. Nimic mai fals. Pilatesul a fost inventat de catre un barbat, Joseph Pilates. De asemenea, multe vedete precum Tiger Wood si Hugh Grant fac pilates pentru a-si mentine flexibilitatea si rezistenta corpului. Numerosi atleti practica pilatesul ca o completare a exercitiilor cardio si de forta pe care le fac in mod normal.

Foto: hepta.ro

Ultimele știri