Căutare Live

Afla de cate calorii ai nevoie pentru o super memorie!

Cercetatorii italieni au descoperit ca, daca mancam mai putin, ne mentinem sanatosi, dar ne imbunatatim si memoria, relateaza Daily Mail.

Renuntand la desert sau la cinele incarcate este benefic atat pentru talie, cat si pentru creier. O dieta scazuta in calorii contribuie la producerea in cantitate mai mare a proteinei CREB1, care are un rol important in memorare si invatare. Intr-o zi, o alimentatie care nu depaseste 600 de calorii este cea mai recomandata in acest scop.

In cadrul aceluiasi studiu s-a descoperit si ca ceaiul sau cafeaua sunt benefice pentru creier. Cafeina are si ea un rol in producerea aceluiasi tip de proteina, CREB1.

Rezultatele studiului vor fi folosite pentru producerea de medicamente pentru Alzheimer sau alte forme de dementa.

Foto: hepta.ro

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Cum sa fii mai sanatos in 60 de secunde!...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri