Există o teamă generală că orice răceală obișnuită sau boală respiratorie poate evolua în gripă. În realitate, afecțiunile sunt cauzate de virusuri diferite.
”Răceala este un așa zis guturai banal, care are simptome mai puțin zgomotoase decât gripa, care se manifestă cu febră sau fără febră, de obicei cu rinoree, durere de gât, stare de oboseală și cu tuse.”, a spus Dr. Cezarina Mariana Matei, medic homeopat, gemoterapeut și acupunctor.
La răceală, debutul simptomelor este treptat, iar la gripă acestea apar brusc.
”Gripa este o infecție dată de virusul gripal și este o afecțiune mai serioasă, care este însoțită de febră înaltă, febră musculară, dureri puternice de cap, frison, poate avea și dureri articulare, poate duce la imposibilitatea de a sta pe picioare.”, a mai explicat doamna doctor Matei.
Alimentul pe care să nu-l consumi dacă eşti răcit sau ai gripă, conform medicilor. E unul dintre preferatele românilor
Dr. Cezarina Mariana Matei, medic homeopat, gemoterapeut și acupunctor a dezvăluit ce alimente trebuie să nu consumi la răceală și gripă.
”Trebuie să avem grijă la alimentație. În perioada de răceală și gripă, să consumăm cât mai multe fructe proaspete, legume verzi, ceaiuri călduțe, cât mai puțin zahăr și, dacă se poate, pe perioada în care există răceala, să nu folosim lactate de vacă.
Lactatele de vacă cresc producția de mucus a organismului și, în general, răceala și gripa sunt însoțite de multe mucozități.”, a spus Dr. Cezarina Mariana Matei, medic homeopat, gemoterapeut și acupunctor.
De asemenea, alcoolul și tutunul poate irita gâtul și tractul respirator, așa că este recomandat să fie evitate, cu atât mai mult în timpul răcelii sau al gripei.
Citește și: De ce sforăi mai mult în timpul iernii. Trucul de 30 de secunde care te ajută să scapi de apnee