Antena Căutare

Caloriile "negative" te ajuta sa slabesti natural

Toti ne-am confruntat la un moment dat cu problema kilogramelor in plus. Este bine de stiut ca unele alimente pot fi consumate fara teama de a ne ingrasa pentru ca au un continut redus de calorii.



Ce sunt caloriile "negative"?

Exista alimente care, pentru a fi digerate, necesita o cantitate de energie mai mare decat cea pe care o contin. Diferenta de energie necesara metabolizarii lor este „imprumutata" de la depozitele de grasimi din organism. Caloriile continute de aceste alimente au fost denumite sugestiv „negative", intrucat, pe langa faptul ca nu ne incarca cu calorii, ne fac un bine topind o parte din grasimile in plus.

Sfat: Nutritionistii ne recomanda sa consumam zilnic alimente care au calorii negative pentru ca ne ajuta sa slabim in mod natural si sanatos.

Fructe care ne furnizeaza calorii negative

Fructele sunt o sursa inepuizabila de nutrienti de calitate indispensabili unui organism rezistent. In plus, o mare parte din fructe au un continut redus de calorii, fapt ce ar trebui sa ne incurajeze ca zilnic sa consumam cel putin doua-trei portii. Fructele care ne alimenteaza organismul cu calorii negative sunt: merele, perele, prunele, ciresele, caisele, piersicile, portocalele, ananasul, mandarinele, grapefruitul, capsunile, coacazele, afinele, pepenele.

Sfat: Umple sacosele cu fructe de sezon de la piata. Acum este momentul sa profiti de oferta mare de fructe naturale, la preturi accesibile.

Topul legumelor sarace in calorii

Din dieta zilnica nu trebuie sa ne lipseasca legumele, mai ales cele care au un continut redus de calorii. In categoria legumelor cu calorii negative se incriu: varza, conopida, telina, morcovii, rosiile, fasolea verde, dovleacul, ridichile, prazul, spanacul, salata verde, ardeiul iute, ardeiul gras, vinetele, ceapa si usturoiul. Lista legumelor cu putine calorii este foarte larga, astfel incat in fiecare anotimp ne putem bucura macar de o parte dintre ele.

Sfat: Consuma legumele in stare cruda sau preparate usor prin fierbere, la gratar sau la cuptor. Asociaza-le intre ele sau cu alimente proteice (carne, oua, branza).

Surse de proteine cu calorii negative

Lista alimentelor cu calorii negative este mai larga si include o parte din produsele proteice de origine animala si vegetala. Carnea slaba de pui, de vita, de vitel si pestele sunt surse proteice de origine animala care au un continut redus de calorii, mai ales daca sunt preparate la gratar, la aburi sau la cuptor si nu prin prajire. Lactatele fara multe grasimi (branza de vaci slaba, urda, kefirul) si ouale de gaina fac parte din categoria alimentelor cu calorii negative. Nu ocoli soia si produsele din soia recomandate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive.

Sfat: Consuma soia nemodificata genetic. Poti afla de provenienta sa de pe ambalajul produsului de soia pe care este obligatoriu sa scrie daca este sau nu modificata genetic.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: picasaweb.google.com

Cinci metode de a te pastra sanatos in timpul unei excursii... Pastura - regenerant al ficatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x