- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Una dintre cele mai recomandate modalitati de a consuma fructele este aceea de a nu le combina cu nimic. Ele sunt prea pretioase pentru a fi implicate in amestecuri nereusite cu alte alimente. Putem incepe o zi noua cu prima portie de fructe inainte de oricare alt fel de mancare. In acest mod, evitam balonarile, incarcarea excesiva a stomacului si vom avea un tranzit mai bun. Pentru micul dejun sunt recomandate fructele care nu irita stomacul: bananele, caisele, pepenele, ananasul, capsunile.
CORECT: Fructe cu 30 de minute inainte de masa sau la 2-3 ore dupa mese
Ideal este sa avem minimum doua gustari pe zi constand in portii de fructe. Consuma fructele cu 30 de minute inainte de masa sau la 2-3 ore dupa mese. Aceste intervale sunt stabilite plecandu-se de la realitatea ca fructele se digera cel mai rapid comparativ cu alte grupe de produse.
Exceptii: Poti combina fructele care fermenteaza mai greu (mar, banana) cu alimente bogate in carbohidrati (ovaz, mei).
INCORECT: Fructe in timpul mesei sau ca desert
Pentru ca fructele stau atat de putin in stomac nu trebuie sa fie mancate cu sau dupa alte alimente. Fructele care intra in contact cu alte mancaruri (carne, oua, tocanite, ciorbe) incep sa se strice, iar in stomac totul devine acid. In functie de gradul de adaptabilitate a organismului, acesta reactioneaza imediat sau nu.
Fructele trebuie sa fie o masa de sine statatoare. Doar asa vom beneficia de calitatile lor revigorante si stimulatoare.
Citeste Revista Felicia
Exercitii pentru spate drept si brate frumoase... Taurina reduce riscul aparitiei cancerului...