Patru motive pentru care nu dormi bine

Un somn bun este important nu numai pentru frumuseste, ci si pentru ca te relaxeaza si te face sa te simti mai bine a doua zi dimineata.

Daca ai probleme cu somnul si nu stii din ce cauza, este posibil ca motivul sa fie unul dintre cele identificate de O Magazine.

Salteaua este prea uzata. Cand incepi sa te trezesti amortita si cu dureri de spate, este timpul sa schimbi salteaua. Aceasta se deterioreaza si nu mai ai o pozitie potrivita in timpul somnului. O data la sase luni trebuie sa intorci salteaua de pe o parte pe alta.

Pernele sunt prea pufoase. Daca perna este prea groasa, gatul va sta incordat si te vei trezi cu dureri a doua zi dupa somn. Pernele subtiri sunt mai bune pentru cei care prefera sa doarma pe burta.

Este prea cald in camera. Temperatura din dormitor trebuie sa fie mai scazuta pentru a putea dormi bine, de asemenea, este important sa aeresisesti, iar o fereastra deschisa nu numai ca lasa sa patrunda aerul proaspat, ci raceste si temperatura din incapere.

Te culci cu televizorul deschis. Ti se poate parea ca te ajuta sa te relaxezi daca asculti vocea invitatilor la un talk show, dar nu este adevarat. Uneori, volumul sunetului se modifica brusc, mai ales in timpul reclamelor, fapt care iti afecteaza odihna. Initial, poti sa adormi si cu televizorul deschis, dar risti sa te trezesti brusc de mai multe ori.

Foto: hepta.ro

Ultimele știri