Căutare Live

Excesul de somn poate influenta aparitia cancerului mamar! Factorii care predispun femeile la apariția bolii

Somnul poate influenta aparitia cancerului mamar. Ce au descoperit cercetatorii

pexels.com

Conform unui studiu recent, femeile care dorm extrem de mult și au doar câteva ore de activitate pe zi, riscă să dezvolte cancer de sân.

Specialiștii britanici au pornit de la cercetări anterioare care demonstrau o legatura între cancerul de sân și un somn intrerupt ori prea îndelungat. Descoperirile arată că pentru fiecare ora în plus de somn fața de cele 8 recomandate în fiecare noapte, pacientele și-au crescut riscul de tumori mamare cu 19 procente.

La fel de periculoase sunt și turele de noapte lucrate în cadrul serviciului, mai noteaza autorii. Femeile care lucreaza numai pe întuneric sunt mai predispuse la un astfel de cancer pentru că lumina artificială suprima nivelul de melatonină, hormon implicat în reglarea ritmului circadian. La risc contribuie și expunerea la anumite chimicale, ori poluarea din aer, precum și fumatul.

Sfinții 40 Mucenici. Ce se întâmplă în organism dacă bei ”44 de pahare cu vin”... Substanțe anticanceroase extrase din flori! Iată cum pot fi produse...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri