Antena Căutare

Tradiții și obiceiuri 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților. Tragedia care stă la baza sărbătorii Valentine's Day

Deși poate fi tentant să te gândești la Ziua Îndrăgostiților ori Valentine's Day ca la o sărbătoare modernă menită doar pentru a răsfăța persoana iubită cu daruri și mesaje de dragoste, află că ziua de 14 februarie are, de fapt, o poveste fascinantă și deloc recentă.

Ziua îndrăgostiților, 14 februarie are, de fapt, o poveste fascinantă și multe obiceiuri, respectiv tradiții

Shutterstock.com

În timp ce acum Valentine's Day se celebrează cu felicitări ce conțin mesaje siropoase și declarații de dragoste, în urmă cu câteva secole, ziua de 14 februarie a unit câteva elemente sângeroase.

Care este povestea zilei de 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților

Potrivit The New York Times, este posibil ca sărbătoarea iubirii să aibă la bază povestea a doi bărbați care purtau numele Valentin.

La data de 14 februarie, cei doi tineri au fost executați de către împăratul Claduius II. Prin urmare, Biserica Catolică a adăugat în calendar sărbătoarea Sfântul Valentin pentru a-i onora pe aceștia, despre care se credea că sunt martiri.

Citește și: Mesaje de Ziua Îndrăgostiților. SMS de dragoste și felicitări pentru iubit/iubită/soț/soție de Valentine's Day

Mai mult, este posibil ca unul dintre ei, Saint Valentine of Terni, să fi oficializat în secret nunți pentru soldații romani, împotriva dorințelor împăratului. Asta l-a făcut, în opinia specialiștilor, un susținător al iubirii.

Alții cred că Valentine's Day a fost invenția lui Pape Gelasius I care și-a dorit să înlocuiască vechea sărbătoare romană Lupercalia, festivitate în cadrul căreia se serba purificarea și fertilitatea.

Cu toate acestea, un profesor al Universității din Kansas, regretatul Jack B. Oruch avea o teorie diferită.

El a susținut că poetul Geoffrey Chaucher a realizat legătura dintre dragoste și Sfântul Valentin, în secolul al XIV-lea, dând naștere sărbătorii care se mai cheamă și Ziua Îndrăgostiților.

FELICITĂRI DE DRAGOSTE PENTRU VALENTINE'S DAY 2021.

14 februarie, Ziua Îndrăgostiților - Obiceiuri și tradiții

În prezent, pe data de 14 februarie, toate țările lumii celebrează Ziua Îndrăgostiților.

Sărbătoarea a devenit populară în jurul secolului al 18-lea, când prietenii și îndrăgostiții din toate clasele sociale au început să-și dăruiască mesaje scrise de mână pentru a slăvi iubirea.

Citește și: Cum să-ți găsești perechea de Valentine`s Day

Din 1900, felicitările tipărite au început să înlocuiască clasicele scrisori pentru că oamenii le priveau ca pe o modalitate mult mai ușoară de a-și manifesta emoțiile, într-o perioadă în care exprimarea directă a propriilor sentimente era descurajată.

De atunci, lucrurile au evoluat, iar în prezent felicitările de Ziua Îndrăgostiților au fost înlocuite de bomboane, cadouri semnificative, cine romantice sau chiar vacanțe.

FELICITĂRI DE DRAGOSTE PENTRU VALENTINE'S DAY 2021.

De unde provine tradiția scrisorilor de dragoste de 14 februarie

Se pare că tradiția a fost împrumutată de la Sfântul Valentin, cel care i-a scris unei tinere de care s-a îndrăgostit în timp ce era încarcerat pentru faptele descrise mai sus.

Citește și: 4 lucruri pe care sa NU le faci de Valentine's Day

Potrivit The History Channel, înainte de moartea sa, el i-a scris un bilet semnat ”From your Valentine”. Formularea a rămas o expresie frecvent utilizată în prezent, cu precădere în ziua de 14 februarie, când se celebrează Ziua Iubirii.

14 februarie, Valentine's Day - Cine este Cupidon, cel mai important simbol al acestei zile

Cupidon este un al simbol al zilei de 14 februarie și al sărbătorii Valentine's Day, iar acest lucru este mult mai ușor de înțeles. În mitologia romană, Cupidon era fiul lui Venus, zeița iubirii și a frumuseții.

El era cunoscut pentru faptul că a tras săgeți atât asupra zeilor, cât și asupra oamenilor, făcându-i să se îndrăgostească instant unul de celălalt.

FELICITĂRI DE DRAGOSTE PENTRU VALENTINE'S DAY 2021.

Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x