5 locuri pe care le poți descoperi într-un sejur în Skiathos

 

Skiathos, cea mai cosmopolită dintre insulele Sporade își uimește vizitatorii prin numărul mare de plaje, pădurile dese de conifere, atmosfera de poveste și apele limpezi precum cristalul. Descoperă insula Skiathos într-un sejur de poveste de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România.

În ultimii ani, apetitul turiștilor pentru Grecia este tot mai mare, iar din acest motiv Europa Travel și-a diversificat paleta de destinații grecești pregătind o mulțime de oferte și surprize din toată gama de pachete turistice. De altfel, Europa Travel este singurul turoperator din România care a introdus sejururile de 6 nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia!

Plaja Koukounaries și parcul natural

Considerată una dintre cele mai frumoase fâșii de coastă din Grecia și inclusă într-un top ale plajelor cu cel mai fin nisip din Europa, Koukounaries este simbolul insulei Skiathos. Grecii au supranumit-o ”Chrysi Ammos” – datorită nuanței de auriu sclipitor pe care o are nisipul extrem de fin ca niciun alt loc de pe insulă.

Plaja este împrejmuită de o pădure de pini și un iaz, declarate arii naționale și protejate prin lege, de la care Koukounaries și-a primit denumirea de ”muguri de pini”. Frumusețea locului este întregită de apele smarald extrem de cristaline și de parfumul sublim al coniferelor.

Mănăstirea Evangelistria

Nu ai cum să ajungi în Skiathos fără să vizitezi impresionanta biserică Evangelistria poziționată pe pantele munților într-o pădure deasă de pini și măslini. Mănăstirea a fost ridicată pe ruinele unui sit arheologic și datează încă din secolul al al XVIII-lea. Lăcașul de cult ridicat din piatră se află la aproximativ o oră distanță de orașul Skiathos și poți ajunge la el pe drumul către aeroport.

Kastro – fortăreața insulei Skiathos

Între secolele XII-XVIII, Kastro a fost cel mai mare oraș medieval al insulei Skiathos. Impresionanta fortăreață a fost ridicată pe un recif iscat din mare în partea de nord a insulei, pentru ca locuitorii să aibă vizibilitate din toate părțile în cazul în care erau atacați de pirați. Dacă urci până în vârful muntelui să vezi ruinele clădirilor care au rezistat contra timpului, vei avea parte de cele mai impresionante peisaje asupra Mării Egee.  

Orașul Skopelos – fosta așezare a piraților

Ridicată pe marginea unui golf cu apă smarald, capitala insulei Skopelos este una dintre cele mai impersionante din grupul insulelor Sporade. O poți explora în cadrul unei croaziere de o zi cu plecare din portul orașului Skiathos.

Fostul oraș al piraților este unic în Grecia datorită faptului că sătenii au conservat cu rigurozitate arhitectura tradițională a caselor vopsite în alb-albastru cu obloane din lemn și acoperișuri din țiglă roșie. Străzile șerpuitoare în pantă și trepte adăpostesc mici piațete dominate de sute de biserici și capele străvechi, decorate cu flori de bougainvillea, mușcate și leandri.

Insula Alonissos și Parcul National Acvatic

La mică distanță de Skiathos, ușor de vizitat în cadrul unei croaziere, se află Alonissos, cea mai izolată dintre Sporade și una dintre cele mai sălbatice insule. Alonissos este un refigiu pentru mii de păsări și animale datorită plantațiilor uriașe de măslini, rodii, lămâi și a pădurilor de conifere. Tot aici se află și Parcul Național Acvatic unde poți admira o specie de foci pe cale de dispariție - Monachus Monachus, dar și o mulțime de delfini.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Skiathos

Hotel Zeus 2* - tarife de la 120 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe