Bagaj de mână. Dimensiuni și obiecte interzise la principalele companii aeriene

Parte din pregătirea ta pentru vacanță o reprezintă bagajele. Află ce poate conține bagajul de mână și cât poate cântări în funcție de compania aeriană aleasă.

Parte din pregătirea ta pentru vacanță o reprezintă bagajele. Află ce poate conține bagajul de mână și cât poate cântări în funcție de compania aeriană aleasă.

Atunci când planifici o vacanță te gândești mai mult la destinație, la relaxare, ce atracții turistice să vizitezi și cu ce delicii culinare să te delectezi. Cu toate acestea, bagajul face parte din pregătirile importante ce au loc înaintea unui zbor cu avionul.

Uneori poate fi destul de dificil să înțelegi și să cunoști toate regulile bagajului de mână, dat fiind faptul că fiecare companie aeriană are propriile reguli legate de dimensiuni și greutăți. Taxele plătite în plus la aeroport din cauza bagajului de mână pot fi cea mai mare neplăcere la începutul unei călătorii și, pentru a evita o asemenea pacoste, ar fi bine să te familiarizezi cu regulile fiecărei companii aeriene în ceea ce privește bagajul de mână.

Ce ai voie să iei cu tine în bagajul de mână?

Dacă niciodată nu ai știut prea bine ce e în regulă să iei în bagaj, iată câteva indicații care te vor ajuta.

Lichide

La capitolul lichide, există o oarecare bătaie de cap pentru că prin „lichide” nu se înțelege doar sticla de apă, dar și deodorantul, parfumul, loțiunile, cremele de plajă etc.

Toate lichidele pe care le iei cu tine trebuie să fie transportate în recipiente de maxim 100ml fiecare și toate recipientele trebuie să încapă într-o pungă transparentă, închisă, cu capacitate de un litru.

Mâncare

Ai voie să iei cu tine un sendviș sau o gustare, dar păstrează regula lichidelor drept model. În mod normal, ai voie să transporți o cutie ce poate conține masa de prânz, dar regula se poate schimba de la companie la companie. Așadar, verifica pagina companiei cu care zbori pentru mai multe detalii.

Produse cosmetice

Toate produsele lichide trebuie să fie puse direct în punga transparentă ce se închide ermetic, în vreme ce produsele non-lichide (pudra de față, rujurile și celelalte cosmetice) pot rămâne în bagajul de mână.

Medicamente

Ai voie să iei medicamente în bagajul de mână, chiar dacă sunt medicamente lichide care nu respectă regula celor 100ml. Totuși, pentru acestea din urmă, este recomandat să vii și cu prescripția medicală.

Condiții speciale

Există câteva excepții de la regula celor 100ml, iar acestea includ mâncarea pentru bebeluși, laptele praf, alimente dietetice speciale care vin, de obicei, în pachete mai mari de 100ml. Trebuie să iei în considerare faptul că nimic nu va scăpa neobservat în timpul controlului de securitate.

Țigări electronice

Ai voie să iei cu tine țigări electronice, dar ai grijă ca lichidul pentru reîncărcare să fie închis în sticle mai mici de 100ml.

Țigări

Toate companiile aeriene permit transportarea țigărilor în bagajul de mână, dar verifică cu câte pachete poți intra în țara de destinație. Dacă iei cu tine doar numărul de pachete de care vei avea nevoie în călătorie nu ar trebui să fie o problemă, dar asta variază în funcție de cât de mult fumezi. Trebuie să ții cont de faptul că este permis transportul unei singure brichete, pe care trebuie să o ții asupra ta, și nu în bagajul de mână.

Reguli pentru bagaje de mână la companiile aeriene

Bagaj de mână Blue Air

Blue Air este o companie aeriană de tip low-cost românească înființată în anul 2004. Compania a crescut mult în ultimii ani și oferă zboruri către peste 40 destinații interne și externe cu o flotă de peste 30 de aeronave.

Greutatea maximă a bagajului de mână la compania aeriană Blue Air este de 10 kilograme și dimensiunea nu trebuie să depășească 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Bagaj de mână Ryanair

Ryanair a luat ființă în 1985, iar astăzi este cea mai mare companie aeriană din Europa. Numită după fondatorul ei, Christy Ryan, a fost prima companie low-cost a continentului, iar în ziua de azi zboară în 950 de destinații din întreaga lume, răspândite în 26 de țări.

Dimensiuni bagaj de mână permis în cabină: 40 cm x 20 cm x 25 cm
Dimensiuni bagaj de mână trimis la cală: 55 x 40 x 20 cm

Greutatea maximă a bagajului nu poate depăși 10 kilograme.

Bagaj de mână Wizz Air

Wizz Air este o companie aeriană low-cost cu sediul principal pe Aeroportul Ferihegy din Budapesta. A fost înființată în 2003 și are zboruri către 35 de țări din Europa, Israel și Emiratele Arabe Unite.

Wizz Air este cel mai mare transportator aerian din România, operând zboruri de pe 10 aeroporturi din țară.

Începând din 2018 bagajul de mână gratuit la compania aeriană Wizz Air are dimensiunea maximă de 40 X 30 X 20 cm și o greutate maximă de 10 kilograme.

Bagaj de mână Norwegian

Norwegian este, în mod surprizător, o companie norvegiană low-cost (fondată în 1993), a doua cea mai mare din Scandinavia. Aceasta este a treia companie low-cost a Europei, zburând în peste 100 de destinații din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Norwegian are următoarele reguli pentru bagajul de mână:

Ai voie să transporți, pe lângă bagajul de mână, și un alt articol personal, ca de exemplu o geantă de mână sau una de laptop care să încapă sub scaunul din fața ta.

Greutatea bagajului de mână: 10kg sau 15 kg (pentru biletele Premium Flex)
Dimensiunile bagajului extra: Lungime: 55cm
Lățime: 40cm
Înălțime: 23cm

Bagaj de mână easyJet

easyJet a fost înființată în Marea Britanie în anul 1995, de către omul de afaceri Stelios Haji-Ioannou. Astăzi, este a doua cea mai mare companie low-cost din Europa, fiind depășită doar de Ryanair. easyJet ajunge în sute de destinații din mai bine de 30 de țări și are o prezență predominantă în Franța, Spania și Italia.

Când zbori cu easyJet, îți este permis să transporți numai un bagaj de mână, excepție făcând cazurile în care ai un card easyJet Plus, un bilet Flexi, ești un client Up Front sau Extra Legroom sau călătorești în brațe cu un copil cu vârsta sub 2 ani.

Greutatea bagajului de mână: Nu există regulă de greutate
(atâta timp cât ești capabil să îl urci în compartimentul de deasupra)

Dimensiunile bagajului de mână:
Lungime: 56cm
Lățime: 45cm
Înălțime: 25cm

Bagaj de mână SAS

Scandinavian Airlines, cunoscută și drept SAS a fost fondată în 1946 și este compania națională a Suediei, Norvegiei și Danemarcei, cea mai mare de pe întinsul Scandinaviei. Zboară în destinații din întreaga lume și este și unul din membrii fondatori Star Alliance, iar aceasta din urmă este, fără competiție, cea mai mare alianță aeriană din lume.

Atunci când zbori cu SAS, îți este permis să transporți, pe lângă bagajul de mână, și o geantă suplimentară sau una pentru laptop.

Greutatea bagajului de mână: Max. 8kg

Dimensiunile bagajului de mână:
Lungime: 55cm
Lățime: 40cm
Înălțime: 23cm

Dimensiunile bagajului extra: Lungime: 40cm
Lățime: 30cm
Înălțime: 15cm

Bagaj de mână KLM

KLM sau KLM Royal Dutch Airlines a apărut în 1919, fiind compania aeriană națională a Olandei. În 2004, a fuzionat cu Air France, iar astăzi oferă zboruri în peste 240 de destinații din toată lumea.

Atunci când zbori cu KLM, ai voie să transporți un bagaj de mână și un extra accesoriu, cum ar fi o geantă, o servietă sau un laptop. Dar, atenție, greutatea amândurora nu trebuie să depășească 12 kg

Greutatea bagajului de mână: 12-18kg, incluzând un bagaj mic, extra

Dimensiunile bagajului de mână:
Lungime: 55cm
Lățime: 35cm
Înălțime: 25cm

Dimensiunile bagajului extra:
Lungime: 40cm
Lățime: 30cm
Înălțime: 15cm

Bagaj de mână Emirates

Emirates este a patra cea mai mare companie aeriană a lumii și a fost înființată în 1985 în Dubai, cu sprijinul familiei regale. Emirates operează zboruri în 140 de destinații din întreaga lume și este parte a programului Skywards frequent flyer.

Atunci când zbori cu Emirates ai voie să iei cu tine doar un singur bagaj de mână.

Greutatea bagajului de mână: 7kg

Dimensiunile bagajului de mână: Lungime: 38cm Lățime: 55cm Înălțime: 20cm

Bagaj de mână Air France

Air France obișnuia să fie compania aeriană națională a Franței și a fost înființată în 1933. În 2004 a fuzionat cu KLM, iar de atunci este parte a alianței Air France-KLM. Operează zboruri în peste 240 de destinații răspândite în 106 țări și este prezentă cu prisosință în Paris și Amsterdam.

Cu Air France, ai voie să transporți o geantă extra sau una pentru laptop, alături bagajul de mână. Greutatea acestora, împreună, nu trebuie să depășească 12 kg.

Greutatea bagajului de mână: 12-18kg
(restricțiile privind greutate bagajul de mână depind de biletul pe care l-ai cumpărat)

Dimensiunile bagajului de mână:
Lungime: 55cm
Lățime: 35cm
Înălțime: 25cm

Dimensiunile bagajului extra: Lungime: 40cm
Lățime: 30cm
Înălțime: 15cm

Bagaj de mână Lufthansa

Lufthansa, cea mai mare companie aerienă din Germania, a luat ființă în 1955 și este membru fondator Star Alliance, cea mai mare alianță de companii aeriene din lume.

Când zbori cu Lufthansa, ai voie să iei o geantă extra sau un laptop, alături de bagajul de mână.

Greutatea bagajului de mână: 8kg

Dimensiunile bagajului de mână: Height: 40cm Width: 55cm Depth: 23cm

Dimensiunile bagajului extra: Lungime: 30cm Lățime: 40cm Înălțime: 10cm

Bagaj de mână British Airways

British Airways a fost înființată în 1974 și este a doua cea mai mare companie aeriană din Regatul Unit, raportat la numărul de pasageri, după easyJet. British Airways zboară în 183 de destinații din întreaga lume și este membru fondator al alianței aeriene oneworld.

Atunci când zbori cu British Airways ai voie să iei o geantă extra sau un laptop, alături de bagajul de mână.

Greutatea bagajului de mână: 23kg

Dimensiunile bagajului de mână: Lungime: 40cm Lățime: 30cm Înălțime: 15cm

Dimensiunile bagajului extra: Lungime: 56cm Lățime: 45cm Înălțime: 25cm

Citește și:

Românii pot pleca în vacanţe plătite în rate (Video)

Toți cei care vor să viziteze Roma trebuie să știe aceste lucuri!

Vacanța de vară 2019: Ce destinații aleg românii și câți bani cheltuie

Sursă foto: pexels.com
Ultimele știri