FOTO! Romania, parte din Europa: Plimbari prin Salina Turda

"European Pe Buna Dreptate" e o campanie care isi propune sa adune laolalta toate acele lucruri din tara care te fac sa te simti "ca afara". Toate proiectele care, prin normalitatea lor, prin bunul simt si farmecul autentic ne amintesc de faptul ca nu suntem parte a Uniunii Europene din intamplare. Si poate mai mult decat ca suntem parte a Europei, ne amintesc si ca suntem parte a lumii civilizate.

De ce ne simtim europeni get-beget? Pentru ca, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, avem parte de tot felul de evenimente ca afara: Peninsula Felsziget, B'EstFest, SummerWell, dar si de orase ingrijite la normele europene si, speram noi, cetateni din ce in ce mai civilizati.

Pentru astazi ne-am propus sa va prezentam Salina Turda, asa cum arata ea dupa noile reglementari europene, dar si dupa o munca sustinuta de a-i schimba putin aspectul si facilitatile pe care le ofera.

Despre modernizarea Salinei Turda

In perioada ianuarie 2008 - ianuarie 2010 a avut loc un proces de modernizare a Salinei Turda. In urma acestuia, a fost creata o infatisare noua si o functionalitate extinsa a Salinei.

2011/10/21/407330-salina-turda2.jpg

In Mina Rudolf exista acum o sala de concerte, teren de sport, bowling, minigolf, dar si o gondola imensa. De asemenea, s-a mai montat si un ascensor pentru persoanele care se deplaseaza mai greu.

In Mina Terezia s-a construit un debarcader pe lac, cu barci care permit plimbarea turistilor pe lacul salin. Per ansamblu, infatisarea Salinei s-a schimbat radical in bine.

Deschiderea oficiala a Salinei Turda dupa renovare s-a facut in data de 22 ianuarie 2010.

Tu de ce te simti european? Daca ti se pare ca ai ceva de povestit, fa-o aici: www.sunteuropean.ro

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Foto: adypetrisor.blogspot.com

Ultimele știri