Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Fumatul in spatiile publice, interzis in Bulgaria

Legea care interzice fumatul in spatiile publice a intrat in vigoare, incepand cu data de 1 iunie, in Bulgaria, generand temeri ca aceasta ar putea afecta turismul. Unii patroni de localuri, chiar, au reactionat prompt, asigurandu-si clientii ca, in caz de cotrol, le vor plati ei eventualele amenzi, ce pot depasi 250 de euro.

Parlamentul de la Sofia a adoptat in aprilie legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise. Ulterior, la recomandarea Ministerului bulgar al Sanatatii, interdictia a fost extinsa la locurile de munca, restaurante, baruri, mijloace de transport in comun, cinematografe, teatre, hoteluri, in apropierea cladirilor admnistratiei publice, curti sau in apropierea unitatilor de invatamant sau centrelor de ingrijire, la locurile de joaca, locuri publice de agrement, in timp ce aeroporturile vor fi prevazute cu spatii inchise special destinate fumatului.

Legea ar fi putut intra in vigoare inca din 2010, dar Guvernul a amanat aceasta decizie argumentand ca aceasta ar putea afecta industria turismului. Irlanda a fot prima tara din Uniunea Europeana care a interzis total fumatul in locurile publice in 2004.

Recomandari