Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Santiago de Chile, metropola ocrotita de Anzi

Situata in centrul tarii, capitala statului Chile - considerat cel mai mare oras, face parte din Regiunea Metropolitana Santiago. Santiago de Chile a fost infiintat de catre unul dintre marii conquistadori - Pedro de Valdivia, pe 12 februarie 1541 sub numele Santiago de Nueva Extremadura.

Santiago avea sa devina capitala in 1818,Regimul celui inclus in galeria dictatorilor a fost suportat de chilieni pana in 1991.

Ideal este sa vizitezi acest oras in perioada noiembrie-martie, chiar daca are un climat bland cu veri relativ calde si secetoase, cu temperaturi atingand 30°C si cu ierni (iunie - august) mai umede, cu temperaturi maxime de 12°C si minime de cateva grade peste zero. Aici are loc si asa-numita inversie termica (fenomen meteorologic prin care un strat stabil de aer cald mentine stratul de aer rece aproape de pamant) care determina niveluri inalte de smog si poluare a aerului. Ploiele sunt aproape inexistente, dar din pacate, in Santiago de Chile si in intreaga tara exista...cutremure. si de mare intensitate (cel din 1985 a distrus cladiri istorice din centrul orasului), ultimele, extrem de puternice, fiind inregistrate in ultimii ani.


Citeste tot articolul pe Jurnalul.ro

Recomandari