Antena Căutare

Mândrie națională! Un oraș turistic din România, inclus în Topul Oraşelor de Nota 10, realizat de Banca Mondială

Municipiul Sighişoara a fost inclus în topul Oraşelor de Nota 10 din România, în urma unui sondaj realizat de Banca Mondială, fiind singurul din acest clasament care nu are statut de reşedinţă de judeţ.

Sighișoara, oraș inclus în Topul Oraşelor de Nota 10, realizat de Banca Mondială

Hepta

"Aceste rezultate ne bucură, oraşul nostru merită ce e mai bun, nu doar prin ceea ce realizăm fiecare dintre noi prin munca noastră, ci şi prin imaginea pe care o avem despre el şi pe care o transmitem şi celorlalţi. Astfel de topuri, precum cel realizat de Banca Mondială şi de alte organisme internaţionale independente, confirmă faptul că Sighişoara este un brand atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Aceste rezultate ne bucură şi ne obligă, am început mai multe proiecte şi cu răbdare trebuie să le ducem la finalizare", a declarat primarul Sighişoarei, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, într-un comunicat de presă.

Citește și: Care sunt prețurile pe litoral, după redeschiderea plajelor și a teraselor. De ce se lovesc românii când vor să facă rezervare

Care sunt criteriile ce definesc un "Oraș de nota 10"

Potrivit edilului din Sighişoara, prin acest sondaj realizat de Banca Mondială au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un Oraş de Nota 10, respectiv "curăţenie, aer curat, linişte", "obiective turistice, servicii HORECA de calitate", "economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat", "arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios", "cultură, evenimente, vitalitate", "infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită", "servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate", "oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate", "spaţii verzi, parcuri, flori, copaci" şi "peisaje memorabile speciale".

În urma aplicării acestui punctaj, Oraşele de Nota 10 din România sunt Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Bucureşti, Oradea, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia şi Sighişoara.

Care sunt prețurile pe litoral, după redeschiderea plajelor și a teraselor. De ce se lovesc românii când vor să facă rez... O vacanţă all inclusive la un hotel de trei stele în Mamaia, de trei ori mai scumpă decât una în Bulgaria...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x