Antena Căutare

Turism: Vacanţele din 2020, cu până la 10% mai ieftine decât în 2019

Vacanţele la litoralul Mării Negre vor fi cu până la 10% mai ieftine decât cele din 2019, pe fondul falimentului cele mai vechi companii de turism din lume, Thomas Cook, iar hotelierii bulgari s-au adaptat cererii şi au scăzut preţurile pentru acest an, rămaşi fără turiştii vestici încă din vara anului trecut, potrivit datelor transmise de agenţiile de turism.

În schimb, dacă vorbim de litoralul din România, ofertele mai mici se găsesc în extrasezon, în timp ce pentru ofertele din lunile de vară, românii vor trebui să plătească mai mult cu maximum 5%.

”IRI Travel şi agenţiile partenere din întreaga ţară au negociat cu hotelierii bulgari să creştem reducerile, dar să şi prelungim perioada în care vindem în sistem Early Booking pe toată luna februarie. Hotelierii din Bulgaria s-au conformat cerinţelor noastre, mai ales că au pierdut piaţa adusă de Thomas Cook, iar acum nu mai vor să aştepte şi preferă să ştie că au hotelurile pline pe toată perioada verii. Efectele deja s-au văzut în vânzările noastre care au crescut pentru această perioadă cu peste 20%. De toate aceste super-oferte puteţi beneficia prin cele peste 1.000 agentii de turism partenere cu care IRI Travel are o colaborare foarte bună de peste 10 ani”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Preţurile sunt valabile pentru perioada 15.06 – 1.07 a anilor 2019 şi 2020 şi sunt valabile cu reducerile incluse până la 28.02. Ofertele tip Early Booking au început sa pătrundă pe piaţa românească pe la mijlocul anilor 2000, întâi pentru destinaţiile clasice externe şi apoi pentru Litoralul românesc.

”De la an la an s-a mărit numărul hotelurilor şi destinaţiilor care intră în aceste programe, create pe baza unui parteneriat între hotelieri şi agenţiile de turism. De asemenea, reducerile au devenit din ce în ce mai flexibile şi de consistente, în funcţie de perioadă. Şi în acest an, atât pentru Grecia, cât şi pentru Litoralul românesc sau alte destinaţii, am observat o îmbunătăţire a ofertelor tip Early Booking, în sensul că perioada de ofertare poate fi mai mare pentru unele hoteluri, iar reducerile mai consistente, în funcţie de perioada rezervării dar şi de perioada sejurului. Mai amintesc că la ora actuală multe oferte tip Early Booking se lansează încă din toamna anului precedent, ceva de neimaginat acum 10 sau chiar 5 ani”, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu.

Şi în acest an, vânzarile pentru litoralul Mării Negre sunt în creştere cu aproximativ 25 – 30% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

”În general, preţurile au crescut cu aproximativ 5% faţă de 2019, dar în acelaşi timp putem constata oferte mai mici ca preţ pentru perioada de extrasezon, respectiv lunile iunie şi septembrie. Pentru luna iunie avem oferte începând de la 199 lei / cameră dubla /5 nopţi Cazare în Neptun, hotel 2* sau 219 lei / cameră dublă / 5 nopti cazare hotel 3*. Aceste oferte se vor menţine toată luna februarie”, a afirmat Aurelian Marin, directorul general Paradis Vacanţe de Vis.

Sursa : news.ro

Satul din România cu un singur locuitor, drum de marmură și biserică unică în lume! Ce se ascunde aici... Cele mai accesibile vacanțe în afara Europei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x