Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani, 6 iulie. Cele mai importante lucruri de știut dacă vrei să îți deschizi un restaurant în anul 2023

În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din data de 6 iulie 2023, Dani Oțil, alături de invitatul său, Sorin Barbu, a întreținut rubrica specială despre bani și business. Iată ce sfaturi utile a împărtășit antreprenorul din domeniul HoReCa pentru cei care își doresc să dețină un restaurant în anul 2023!

Neatza cu Răzvan și Dani, 6 iulie. Cele mai importante lucruri de știut dacă vrei să îți deschizi un restaurant în anul 2023 Galerie
Neatza cu Răzvan și Dani, 6 iulie. Cele mai importante lucruri de știut dacă vrei să îți deschizi un restaurant în anul 2023 | Antena 1

În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din data de 6 iulie 2023, matinalul Dani Oțil l-a invitat pe Sorin Barbu, un antreprenor din domeniul HoReCa, pentru a discuta despre tendințele și obiceiurile românilor în ceea ce privește consumul și mersul în restaurante.

Momentul a avut loc în contextul lansării recente a Mastercard Premium Collection, primul program de cashback automat al companiei dedicat exclusiv posesorilor de carduri Premium din România, cu acces la o selecție variată de parteneri din care face parte și restaurantul La Finca by Alioli.

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 29 iunie. De ce să ții cont atunci când începi un business în industria de bijuterii. Ce trenduri există

Care e obiceiul de consum al românilor în anul 2023. Experiența în restaurant sau home delivery?

Pentru început, Dani Oțil l-a întrebat pe Sorin Barbu dacă a simțit vreo schimbare în restaurantele sale, în ceea ce privește consumul clienților, odată cu pandemia. Acesta a oferit următorul răspuns:

„Da, a fost o creștere extraordinară pe tot ceea ce înseamnă livrarea la domiciliu, mai ales pe produsele de pește și fructe de mare.”

Întrebat care e profilul consumatorului care îi calcă restaurantele, Sorin Barbu a observat că, în ultima vreme, pentru români contează extrem de tare și ce se întâmplă în farfurie, nu doar gustul:

„În ultimul timp, experiența la masă contează foarte mult. De exemplu, avem un meniu foarte mare de ginuri. Experiența de a face un preparat în fața unui client îl ajută să descopere lucruri noi. Când văd lucrurile pregătite afară, parcă vor să guste. Până la urmă poți mânca și acasă, doar că tu ai venit la restaurant pentru experiență, ca să te bucuri.”, a explicat Sorin Barbu, proprietar al mai multor restaurante.

Întrebat la ce se uită atunci când începe un business nou, dar și care crede că sunt tendințele viitoare pe piața restaurantelor, Sorin Barbu a explicat că cel mai important lucru atunci când ești la început de drum este să ai o poveste și un produs specific:

„Eu merg și văd târguri de mâncare specifice unei zone. Materia primă pe care trebuie să o aduc, o aduc din zone specifice și îmi doresc foarte mult ca experiența omului care a fost în vizită și și-a petrecut o vacanță undeva, să o aibă și la restaurant. Adică mă gândesc ce și-ar dori un consumator într-un an, doi sau trei.”, a dezvăluit Sorin Barbu în ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 6 iulie 2023.

„Din păcate, cred că o să urmeze o perioadă în care meniul de prânz o să fie preponderent. (...) Inflația cred că o să își spună și ea cuvântul. În plus, dacă n-ai o poveste și n-ai un produs care să fie la fel ca locul în care se face, nu ai nicio șansă. Nu o să fie greu, ci o să fie extrem de greu.”, a completat invitatul special al matinalilor de la Antena 1.

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 22 iunie. Sfaturi utile pentru a începe o afacere în domeniul HoReCa. Ce tendințe există pe piață

Descriere Sorin Barbu:

La vârsta de 24 de ani, Sorin Barbu a luat decizia de a pleca în Spania, fără un plan prestabilit. Acolo, timp de șapte ani, a acumulat experiență în industria ospitalității, parcurgând toate etapele, de la spălatul vaselor, la însușirea artei gastronomiei și culturii spaniole, devenind, într-un timp relativ scurt, bucătar. Încă de atunci visa să își deschidă un restaurant în România, așa că, în 2010, acesta s-a întors acasă pentru a împărtăși românilor din cultura gastronomică spaniolă, deschizând un mic restaurant spaniol pe strada Popa Tatu. Prin multă muncă și sacrificii, a dezvoltat, împreună cu tatăl și sora sa, Grupul Alioli, sub umbrela căruia activează în prezent trei restaurante cu specific spaniol, patru pescării și, mai nou, o jamonerie.

Despre Mastercard Premium Collection:

Mastercard Premium Collection este primul program Mastercard de cashback automat, dedicat segmentului Premium din România, care conectează posesorii de carduri la o rețea națională de peste 50 de parteneri dintr-o gamă variată de domenii. La Finca by Alioli, Mamizza și M60, Le Bistrot Français, Zăganu, TEILOR, Nike, Sabon, FREYWILLE și Max Mara sunt doar o parte dintre partenerii atent selectați, dintr-o varietate de domenii și arii de interes pentru consumatorii local: de la fashion, beauty și bijuterii la delicii culinare & restaurante, precum și home & deco.

Pentru a beneficia de 10% cashback din nota de plată din restaurant, când fac o plată La Finca by Alioli, posesorii de carduri Mastercard Premium Gold, Platinum, World și World Elite, destinate persoanelor fizice și emise în România, au de parcurs următorii pași:

Simplu atât pentru client, cât și pentru partener! Deținătorii de carduri Premium pot înrola în Mastercard Premium Collection oricâte carduri eligibile își doresc și vor primi banii înapoi pe cardul cu care au efectuat plata.

Super Neatza, 11 iulie 2023. Ce ar trebui să faci dacă îți dorești o întâlnire reușită... Super Neatza, 12 iulie 2023. La mulţi ani, Iulia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x