Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit azi, din categoria rețetelor fără carne, delicioasa rețetă: Ciuperci umplute cu tortellini.
Ingrediente pentru rețeta Ciuperci umplute cu tortellini
Mod de preparare pentru rețeta Ciuperci umplute cu tortellini
Se spală bine ciupercile, se usucă și li se îndepărtează codițele, apoi se frig pe grătar, sau pe grill, așa simple.
Între timp se fierb și tortellinii pentru 1-2 minute, în apă clocotită cu puțină sare, apoi se scurg.
În interiorul fiecărei ciuperci se adaugă 1/2 linguriță de brânză tartinabilă, apoi se adaugă tortellini și se rade cașcaval și parmezan. Se așază ciupercile umplute cu tortellini în tavă și se dau la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade, pentru a se gratina frumos.
Pentru sosul alb, se topește untul și se desface făina în el, apoi se adaugă, treptat, laptele fierbinte și se amestecă intens. Se adaugă și restul de brânză tartinabilă, smântâna lichidă și ce mai rămâne din cașcaval și parmezan, dar și sfeclă roșie, dată pe răzătoare. Se asezonează după gust, cu sare și piper.