Fie că îţi doreşti să urmezi Postul Paştelui, fie că îţi doreşti să mănânci ceva lejer, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă să găteşti cartofi orientali.
Ai nevoie de:
- Cartofi
- Ghimbir
- Usturoi
- Ceapă roşie
- Ardei iute
- Măsline verzi
- Ţelină apio
- Păstârnac
- Roşii
- Pastă de ardei dulce
- Muştar
- Pătrunjel
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se prepară un sos pentru cartofi astfel: se călesc ceapa, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul în ulei de măsline.
Se adaugă ţelina apio, păstârnacul tocat sub formă de cubuleţe, roşiile şi măslinele.
Se fierb la foc potrivit timp de o jumătate de oră şi se adaugă muştarul şi cartofii tăiaţi cuburi mari. Se fierb încă 30 de minute şi se servesc cu salată verde.