O zi bună va începe întotdeauna cu un preparat delicios, iar Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi bame.
Ingrediente:
- Un kilogram de bame
- Două kilograme de vinete
- Doi cartofi
- O ceapă
- Un morcov
- 200 de grame de fasole verde
- Usturoi
- Usturoi de măsline
- Un kilogram de roşii
- Ardei capia copţi
Mod de preparare:
Bamele se curăţă şi se opăresc, după care se lasă la răcit. De asemenea, vinetele se curăţă parţial şi se taie cuburi mari, se călesc cu ceapă şi morcovi tăiate rondele.
Roşiile se curăţă de coajă şi se dau la cuptor. Se adaugă bamele, vinetele, cartofii, ardeii capia şi morcovii, iar apoi se potriveşte de sare, se adaugă usturoiul şi pătrunjelul. Se mai lasă la cuptor timp de o oră.