La începutul săptămânii, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi fasole de vară, un preparat cu multe legume şi cu o savoare demenţială. Ingrediente: - Un kilogram de fasole boabe - Două kilograme de roşii - Patru bucăţi de ceapă - Şase căţei de usturoi - O bucată de ţelină - Trei bucăţi de pătrunjel rădăcină - O bucată de păstârnac - Mărar şi pătrunjel - Două bucăţi de ardei gras Mod de preparare: Fasolea se pune la hidratat 24 de ore la frigider, se fierbe la foc mic cu o linguriţă, cu vârf de bicarbonate, iar legumele se taie în cubuleţe şi se călesc în ulei de măsline. Roşiile se decojesc şi se fierb cu sare şi ulei până când scad la jumătate, după care se adaugă peste legumele deja pătrunse. Când fasolea este fiartă se adaugă legumele şi roşiile şi se mai fierbe 2, 3 minute. La final, se adaugă verdeţurile.