Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de Friptură de pui cu trei feluri de piure pe care a denumit-o "Puișor cu trei dorințe".
Ingrediente pentru rețeta Friptură de pui cu trei feluri de piure
Mod de preparare pentru rețeta Friptură de pui cu trei feluri de piure
Puiul, condimentat cu sare și piper și masat cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, se prepară la cuptor până se rumenește și se pătrunde bine carne. Spre final, se scoate puiul, se unge cu o pastă din miere și dulceață de ardei iuți și se presară cu chimen.
Pentru piure de pâstârnac, sau piureul alb, se fierbe păstârnacul curățat ți tăiat în bucăți mai mici, în apă cu sare și puțin unt. Apoi se scurge și se pasează, potrivindu-i-se textura cu unt și supă.
Pentru piure de spanac, se fierbe baby spanacul împreună cu dovlecelul, în apă cu sare și puțin unt, apoi se scurg ingredientele și se transformă în piure, cu ajutorul blenderului.
Pentru piure de sfeclă, se curăță sfecla și țelini și se fierb în apă cu sare și unt, ca și celelalte ingrediente, apoi se pasează și se transformă în piure.
Pentru servire și decor se fierbe mazărea în apă cu sare, puțin unt și puțin zahăr, doar până se pătrunde ușor.
Poftă bună!