Un preparat delicios îţi va înfrumuseţa ziua şi-ţi va conferi energia de care ai nevoie, fapt pentru care Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi propune să găteşti plăcerea bunicii, o mâncare ţărănească, absolut delicioasă. Ai nevoie de: - 1,5 kilograme de cartofi roşii - Trei bucăţi de ţelină - Patru bucăţi de ceapă roţie - 3-4 căţei de usturoi - Ulei de floarea soarelui - Pastă de ardei - Pastă de roşii - Pătrunjel verde - Afumătură - Foi de dafin Mod de preparare: Se distuie ceapa cu usturoiul, după care se adaugă ţelina tăiată felii mari. Acest amestec se căleşte uşor, se adaugă pasta de ardei, de roşii, 1-2 foi de dafin, cartofi tăiaţi şi se completează cu apă până acoperă cartofii. Se lasă la foc mic până se pătrund bine, după care se lasă la odihnă o oră. Se serveşte cu afumătură şi murături.