Fie că îţi doreşti să te răsfeţi cu ceva delicios, fie că vrei să încerci ceva nou, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi "Filakia", un preparat delicios cu antricot şi paste risoni
Ingrediente:
- Un kilogram de antricot sau pulpă de vită
- 500 de grame de paste risoni
- Două cepe
- Doi căţei de usturoi
- 500 de grame de roşii în bullion
- Două foi de dafin
- 4-5 boabe de ienibahar
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Un morcov
- Două rădăcini de pătrunjel
- Caşcaval
Mod de preparare:
Se fierbe carnea cu morcovul, ceapa şi rădăcina de pătrunjel obţinând astfel o supă concentrată.
Roşiile se călesc împreună cu foile de dafin şi ienibaharul, sare, piper şi se lasă pe foc să scadă timp de 30 de minute.
Când carnea este fiartă se strecoară supa şi în aceasta se fierb pastele risoni, iar apoi, când sunt aproape gata, se adaugă sosul de roşii şi carnea tăiată în cubuleţe.
Se serveşte cu caşcaval răzuit sau parmezan, de preferinţă şi cu salată alături.