Oficial este vară, aşa că Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu o salată surpriză, cu multe tipuri de salată verde şi pere.
Ingrediente:
- Vrăbioară
- 3-4 tipuri de salată
- Parmezan
- Pere
- Morcovi
- Muguri de pin
- Miere
- Oţet balsamic
- Unt
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Carnea se condimentează cu sare, piper, coriandru şi ardei iute, după care se unge cu ulei de măsline şi se dă la cuptor timp de 30 de minute la foc iute. După ce s-a făcut, se lasă la răcit, se dă la frigider şi se feliază foarte subţire, iar între timp perele se decojesc şi se taie felii, după care se rumenesc în unt, oţet balsamic şi miere, iar apoi se adaugă mugurii de pin şi se lasă la rece.
Salata se spală şi se mărunţeşte, se adaugă parmezanul, carnea, perele şi se asezonează cu sosul pe bază de miere şi oţet balsamic.