O zi minunată va fi întotdeauna mai plăcută dacă vei alege să găteşti un preparat delicios, iar Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă ciorbă de vară.
Ingrediente: - Trei tipuri de fasole - Două bucăţi de ceapă - Două bucăţi de morcovi - O bucată de ţelină - Două bucăţi de păstârnac şi pătrunjel - Un kilogram de iaurt - Patru ouă - Baghetă - Brânzeturi – telemea, tartinabilă şi albastră - Ceapă roşie - Flori de dovlecel - Cartofi noi Mod de preparare: Zarzavatul se taie sub formă de cubuleţe şi se pune la fiert. Fasolea se curăţă şi se adaugă peste zarzavat, se adaugă şi cartofii noi. Când totul este fiert se drege cu iaurt şi gălbenuşuri de ou, mărar şi leuştean. Se rumeneşte bagheta la cuptor, iar brânzeturile se transformă într-o pastă omogenă, peste care se adaugă ceapă şi mărar. Florile de dovlecel se prepară pane şi se afişează pe baghetă. Se servesc alături de supă.