Sfârşitul de săptămână nu este potrivit numai pentru relaxare, ci şi pentru răsfăţ. Aşadar, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu un desert delicios.
Ingrediente necesare pentru blat:
- Opt ouă
- Patru linguri de făină
- 10 linguri de nuci măcinate
- Opt linguri de zahăr
- Răzătură de lămâie
- Un praf de sare
- Un praf de cop
- Şase linguri de ulei
Ingrediente necesare pentru cremă:
- Două ouă
- Două pachete de gelatin
- 600 de grame de frişcă bătută
- Sirop de ciocolată amăruie
- Vişine
- Bezele
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru blat se prepară un pandişpan care se coace la 180 de grade şi se taie în două părţi egale.
Se bat ouăle pe foc, se adaugă gelatina topită, siropul de ciocolată şi frişca bătută.
Se umple blatul cu două treimi din cremă, se adaugă vişinele şi bezelele sfărâmate. Se aşează partea de blat rămasă, se decorează cu restul de cremă şi bezele şi se dă la rece timp de două ore.