Este o altfel de rețetă de zacuscă, una fără ceapă, iar modul de coacere al ingredientelor ceva mai deosebit.
Și dacă metoda preparării acestei zacuști de vară este deosebită și gustul este tot deosebit.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Zacuscă în vacanță:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Zacuscă în vacanță?
Vinetele se coc în modul clasic, exact ca pentru o salată clasică de vinete. Se curăță și se lasă la scurs.
Ardeiul capia se coc într-un tuciuleț cu ulei încins. Apoi se lasă la temperat și se curăță cu mâinile umezite.
Ardeiul gras se coace pe o tablă metalică încinsă, apoi se curăță, tot cu mâinile umezite.
Nu se vor curăța ardeii copți sub jet de apă rece, precum vinetele, pentru a nu irosi sucul lor gustos!
Usturoiul se curăță, se dă pe răzătoare, apoi se amestecă cu sare, ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Acesta va constitui puntea de legătură dintre celelalte ingrediente.
Roșiile se taie cuburi și se vor adăuga proaspete în delicioasa Zacuscă în vacanță.
Dacă mai preparăm și o pâine gustoasă și mai deosebită, vom avea o gustare de vară nemaipomenită!
Spor și poftă bună!