Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta ”Romantica”, o delicioasă salată cu mazăre, sfeclă roșie, dar şi alte ingrediente.
Ingrediente pentru rețeta Romantica
1 salată verde romană 250 gr mazăre boabe 150 gr mazăre păstăi 3-4 buc, sfeclă roșie cu tulpină 5-6 morcovi cu tulpină 300 gr bacon 50 gr alune de pădure 100 gr afine 100 gr brânză roquefort 150 gr brânză dor blue 250 ml smântână dulce zeamă de lămâie sare 1 ceapă roșie 1-2 mere verzi 1 linguriță zahărMod de preparare pentru rețeta Romantica
Sfecla și morcovii se spală foarte bine și se fierb, separat, al dente, în apă cu sare.
Mazărea boabe se fierbe tot aldente cu sare și puțin zahăr, la fel și mazărea păstăi.
Baconul se feliază subțire și se trage la tigaie împreună cu alunele, apoi se scot din tigaie și se adaugă ceapa tocată fin și merele tocate cuburi. Se lasă la răcit.
Brânzeturile se fărâmițează și se amestecă cu smântâna și seasezonează gustul cu puțină zeamă de lămâie.
Se desface salata verde și se așază pe farfurie, iar în fiecare frunză se vor pune cele două tipuri de mazăre, ceapa și merele. Pe lângă acestea se vor așeza morcovii întregi și jumătăți de sfeclă roșie, feliile de bacon și se vor presăra alune și afine.
Se servește deliciasa salată Romantica, cu sosul de brânzeturi.