Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a gătit astăzi o inedită rețetă de salată, denumită "Văcuţa veselă". O combinație de gusturi și culori, cu arome de toamnă!
Ingrediente pentru rețeta de salată Văcuța veselă
Mod de preparare pentru rețeta de salată Văcuța veselă
Carnea de vițel se fierbe în apă cu sare, până se pătrunde bine, apoi se scoate în apă rece pentru a opri procesul de oxidare.
Cartofii dulci se spală bine pe coajă, se coc, apoi se taie în jumătăți scobindu-le interiorul și lăsând 3-5 mm de miez pe margini. Jumătățile scobite se mai coc pentru câteva minute să se formeze crustă.
Sfecla se fierbe, se curăță și se taie în cuburi, iar rădăcina de țelină se coace, se curăță și se taie în cuburi. Se amestecă cuburile de la cele două ingrediente și se adaugă cuburi din carnea fiartă, cuburi de pere din compot( 1-2 pere), cuburi din miezul cartofilor copți. Toate se amestecă cu maioneză și hrean ras, sau o pastă de hrean, după gust. Salata Văcuța veselă, rezultată, se asamblează în cupele de cartofi dulci și se presară cu rondele din tulpinile țelinei și frunze de țelină tocate.
Poftă bună!