Dacă te-ai plictisit să mănânci carne şi îţi doreşti să-ţi răsfeţi simţurile cu un preparat delicios, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă să găteşti cremă de spanac.
Ingrediete: - Două kilograme de spanac - O lingură de nucşoară - 200 de ml de smântână dulce - Trei bucăţi de ceapă - Somon afumat - Brânză tartinabilă - Baghetă - Ouă - Caşcaval afumat Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, iar apoi se pune la fiert cu unt şi ulei de măsline. Se adaugă spanacul proaspăt spălat şi curăţat, un vârf de cuţit de bicarbonate, laptele şi smântâna. Se fierb 10 minute, apoi se dau la blender şi se adaugă untul şi nucşoara. Bagheta se taie în felii şi se pregăteşte la toaster, se tartinează cu brânză frecată cu unt şi somon afumat. Se serveşte cu ouă poşate, caşcaval afumat şi tartinele cu somon.