Antena Căutare

Borek. Rețetă de plăcintă turcească cu iaurt și brânză preparată de Adriana Rusu la Super Neatza, 9 mai 2022

În ediția din 9 mai 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Adriana Rusu, invitata matinalilor în bucătărie, a pregătit o rețetă de plăcintă turcească cu iaurt și brânză, denumită Borek.

Plăcinta cu iaurt și brânză se decorează cu semințe de susan alb și negru Galerie
Plăcintă turcească cu iaurt și brânză telemea denumită Borek, feliată pe un platou | Super Neatza

Pentru una dintre gustâările zilei, Adriana Rusu, invitată în bucătăria matinalului Super Neatza, în ediția din 9 mai 2022, a preparat o delicioasă rețetă de plăcintă turcească cu iaurt și brânză, denumită Borek.

Citește și: Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varză

Este o rețetă pe cât de simplă și rapid de preparat, pe atât de gustoasă. Poate fi servită atât caldă cât și rece, alăturu de un minunat sos de iaurt cu castraveți, sau după preferințele fiecăruia.

Citește și: Plăcintă cu mere fără zahăr. Rețetă simplă cu puține calorii

Borek. Rețetă de plăcintă turcească - Ingrediente

  • 1 pachet cu foi pentru plăcintă
  • 30 ml ulei
  • 2 ouă
  • 200 gr iaurt
  • 500 gr brânză telemea
  • 1 ou pentru uns
  • semințe de susan alb și negru

Borek. Rețetă de plăcintă turcească - Mod de preparare

Mai întâi se lasă foile de plăcintă la decongelat, dacă se folosesc din cele congelate. Plăcinta se poate asambla fie în tavă dreptunghiulară, fie în tavă rotundă, așa cum a procedat Adriana. Ingredientele menționate în această rețetă sunt pentru o tavă cu diametrul de 32 cm.

Citește și: Omletă muffins și salată cu pere caramelizate și brânză de capră. Rețeta Adrianei Rusu la Super Neatza, 02 mai 2022

În timp ce foile de plăcintă stau la decongelat, la temperatura camerei, ne putem ocupa de ingredientele pentru umplut plăcinta sărată cu brânză și iaurt. Într-un bol, se amestecă ouăle cu un praf de sare doar până la omogenizare. Se adaugă uleiul și iaurtul și se omogenizează bine compoziția.

Brânza telemea se dă pe răzătoare, sau se poate sfărâma cu furculița.

Se unge interiorul formei de copt cu ulei, sau se poate îmbrăca în hârtie de copt.

Pachetul de foi de plăcintă se împarte în două. Se așază o foaie de plăcintă în forma de copt și se unge cu o puțin din amestecul de ouă cu ulei și iaurt. Se așază a doua foaie și din nou se unge cu acel amestec. Se continuă în acest mod până se termină prima jumpătate de foi de plăcintă. Apoi se adaugă brânza telemea, amestecată cu puțin din amestecul de ouă cu iaurt și ulei.

Apoi, se continuă deasupra brânzei cu restul de foi de plăcintă, unse între ele cu acel amestec. Se unge cu ou bătut ultima foaie de plăcintă și se presară pe deasupra semințe de susan alb și negru.

Citește și: Galette cu ciuperci și cremă de brânză. Rețeta Adrianei Rusu la Super Neatza, 4 aprilie 2022

Plăcinta turcească cu iaurt și brânză denumită Borek se coace la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute, în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă plăcinta să se tempereze în tava de copt, apoi se poate scoate pe un platou și porționa. Este foarte gustoasă, mai ales servită cu un sos de iaurt cu castraveți.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de Omletă muffins și salată cu pere caramelizate și brânză de capră, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Adriana Rusu în ediția din 02 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 6 mai 2022... De ce este cultura cafenelelor vieneze atât de importantă pentru europeni. UNESCO a introdus-o în Patrimoniul Mondial Cu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x